(VIDEO) Velebna pobjeda u Novom Marofu! Kandidat naše domoljubne koalicijske liste (HDZ-HSS-BUZ) Siniša Jenkač postao je  - nakon prebrojanih glasova s današnjih prijevremenih lokalnih izbora - novi gradonačelnik. Dobio je povjerenje 3.267 građana Novog Marofa! U postocima - 57,27. Njegovi zamjenici postali su Ivan Tuk i Ivica Šantek. Njegov protukandidat (i bivši gradonačelnik) Darko Hrenić, kandidat Narodne stranke - reformisti, dobio je 2.336 glasova (40,95 posto).

Novom gradonačelniku Jenkaču među prvima je na pobjedi osobno čestitao glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. U nastavku donosimo izjave Siniše Jenkača:

JENKAČ: ZA boljitak Grada

Pobjeda je bila uvjerljiva i hvala svima koji su mi dali povjerenje! Sve stranke pozivam na suradnju u budućem radu Gradskog vijeća i na suradnju sa mnom kao gradonačelnikom. Moramo raditi na boljitku Grada - pred nama su još dvije i pol godine mandata!

Revizija, projekti, investicije…

Kao prve poteze najavljujem reviziju stanja u gradu te hitno pokretanje projekata koji znače stavljanje gospodarskih zona u funkciju, privlačenje investitora te otvaranje novih radnih mjesta. Najavljujem i hitan sastanak sa županom Predragom Štromarom te ostvarivanje boljih veza s Hrvatskim vodama, Županijskom upravom za ceste te javnim trgovačkim društvima koji mogu sudjelovati u realizaciji velikih projekata.

POTVRDA POBJEDE IZ PRVOG KRUGA

Prisjetimo se, u prvom krugu izbora Jenkač je pobijedio sa 47,01 posto (2.762 glasova), a njegov protukandidat u drugom krugu, bivši gradonačelnik Darko Hrenić, dobio je 27,63 posto. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-zajedno-za-sinisu-jenkaca-i-bolji...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-jenkac-u-bujici-novi-marof-je-na-...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-iz-novog-marofa-2-prioriteti-gosp...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-iz-novog-marofa-u-nedjelju-dobiva...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/gdje-ima-da-je-vlast-oporba-oporbi-u...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-za-bolji-novi-marof-gradani-prepo...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-za-novi-marof-uvodimo-radnu-subot...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-novog-marofa-sdp-ova-vlada-...