Oštro osuđujemo grube i omalovažavajuće riječi predsjednika Vijeća Gradske četvrti Podsused-Vrapče (i dužnosnika SDP-a) Dubravka Peroša u kojima na svome Facebook profilu vrijeđa i ponižava ljudsko dostojanstvo izbjeglica iz Sirije. Čovjek koji tako misli i razmišlja ne samo da ne zaslužuje da vodi gradsku četvrt, već da uopće obnaša bilo kakve odgovorne i rukovodeće dužnosti! Stoga tražimo neopozivu ostavku! - sažetak je to poruka s današnje konferencije za novinare koju su zajednički održali predsjednik područne organizacije HDZ-a Podsused-Vrapče (i zastupnik u Gradskoj skupštini) Zoran Piličić i HSLS-ov predsjednik Vijeća Gradske četvrti Stenjevec Vladimir Andrić.

Donosimo Piličićeve ključne poruke: 

Bez imalo srama i stida

Oštro osuđujemo grube i omalovažavajuće riječi predsjednika Vijeća Gradske četvrti Podsused-Vrapče (i dužnosnika SDP-a) Dubravka Peroša u kojima na svome Facebook profilu vrijeđa i ponižava ljudsko dostojanstvo izbjeglica iz Sirije. Što očekivati od čovjeka koji je po partijskoj liniji - kao i mnogi drugi - udomljen i uhljebljen u Zagrebačkom holdingu. Stranačkoj, naime, ekspozituri SDP-a - gdje uživa sve povlastice partijskog članstva!

Mora otići!

Čovjek koji tako misli i razmišlja ne samo da ne zaslužuje da vodi gradsku četvrt, već da uopće obnaša bilo kakve odgovorne i rukovodeće dužnosti! Stoga tražimo neopozivu ostavku g. Peroša na mjesto predsjednika Vijeća Gradske četvrti Podsused-Vrapče - četvrti u kojoj živi preko 40.000 stanovnika! Jer je razotkrio svoje pravo lice i ne može ostati ni trenutak duže na toj dužnosti!

Po uzoru na partijskog šefa

Licemjerno je, također, ograđivanje SDP-a - stranke čiji je Peroš član. Direktan povod uvredljivim riječima g. Peroša upravo je dao njegov stranački šef i premijer Milanović - koji svojim nemuštim, neznalačkim, neodgovornim i proročkim mudrovanjem o izbjegličkoj krizi ostavlja prostor svojim stranačkim podobnicima da na isti način soliraju i izražavaju svoje mišljenje! 

Vlada bez ikakve strategije

Hrvatska mora pomoći ljudima u nevolji, ali to mora biti planski i u kontroliranim uvjetima - primarno uvažavajući aspekt sigurnosti i zaštite nacionalnih interesa. Vladin nedostatak programa, sposobnosti i spremnosti na suočavanje s problemom izbjeglica - te nedostatak sustava kriznog upravljanja i koordinacije sigurnosnih čimbenika, kao i neuvažavanje sigurnosnih rizika - mogu za Hrvatsku imati dalekosežne posljedice!