Od strateškog projekta spremnog za realizaciju za mandata ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete do nove blamaže SDP-ove vlade i Siniše Hajdaša Dončića - rezime je to puta koji je prošla Gaženica. Ta je zadarska luka jedan je od važnijih HDZ-ovih razvojno-investicijskih projekata, ali njegovo će oživotvorenje očito morati pričekati da preuzmemo odgovornost za vođenje države.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/s-investicijske-konferencije-domolju...

Sele u nedovršeno

Kalmeta, danas zadarski gradonačelnik, svojim je nasljednicima - prvo Komadini, a potom i Hajdašu Dončiću - ostavio potpuno pripremljeni projekt Luke Gaženice. No nakon više od 3 godine, umjesto realizacije, dobili smo - novi šlamperaj! Iako je Gaženica nedovršena, resorno je ministarstvo odlučilo u nju preseliti putnički trajektni prijevoz sa zadarskog Poluotoka (stara gradska luka). Kalmeta:

- O tome smo do sada sto puta govorili i, nažalost, obistinilo se ono na što smo upozoravali. Gaženica se pretvorila u šlamperaj kao najbolje svjedočanstvo nesposobnosti SDP-ove vlade! Kane je otvoriti krajem ožujka iako još nije podignuta zgrada putničkoga terminala!? Gaženicu, novu državnu luku, treba dovršiti onako kako je zamišljeno, a ne parcijalno. Ondje mora niknuti jedan novi grad. Trajektni prijevoz ne smije se preseliti dok se luka kompletno ne izgradi!

Rješenje - usprkos Vladi!

Osim toga, i putnici su nezadovoljni selidbom prijevoza u Gaženicu, a prijedlog Ministarstva pomorstva o samo dvije jutarnje i dvije popodnevne trajektne veze na liniji Zadar-Preko (otok Ugljan) potpuno je neprihvatljiv! Otočani su s pravom gnjevni na SDP-ova ministra! Pa analize pokazuju da je dnevno potrebno oko 15 veza! - istaknuo je zadarski gradonačelnik.

Ako vlada to ne bude željela, Kalmeta je najavio da će Grad Zadar i Općina Preko sufinancirati trajektnu liniju. Nećemo Hajdašu Dončiću dopustiti da otoke pretvori u rezervat!

MALA METROPOLA MEDITERANA

Premda SDP-ova vlada opstruira Grad Svetog Krševana, Kalmeta je zahvaljujući učinkovitom povlačenju novca iz EU fondova nedavno i mogao najaviti da će Zadar prerasti u malu metropolu Mediterana.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/prednjacimo-u-povlacenju-novca-iz-eu-fo...