(PHOTO) Svaka čast Gradskom odboru HDZ-a Grada Siska, predsjedniku Ivan Celjaku i njegovom timu! Na druženju u Lovačkoj kući „Jelen“ u Novom Selu Palanječkom (šuma Brezovica) okupili su 500-tinjak naših članica i članova iz Kvirinova Grada i čitave Sisačko-moslavačke županije!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/sisak-u-dva-mjeseca-hdz-u-pristupilo-gotovo-70-novih-clanova

Osim za druženje, bilo je to dobra prilika i da domaćin skupa Ivan Celjak, koji je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana - zajedno sa županom (i predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a) Ivom Žinićem i njegovim drugim zamjenikom dr. sc. Romanom Rosavcem - informira najšire članstvo o aktivnostima naše stranke u proteklih šest mjeseci te o najvažnijim elementima novog Statuta HDZ-a.

SDP & Most spriječili zapošljavanje 50 žena

Celjak je posebno naglasio proaktivni, kvalitetni i konstruktivni rad gradskih vijećnika HDZ-a koji nisu oporba koja samo kritizira, već i koja nudi bolja rješenja kao što je, primjerice, bio prijedlog projekta „Sisak pomaže” u okviru Vladina programa „Zaželi - zapošljavanje žena”:

- Da su vladajuća koalicija SDP-Most u Gradskom vijeću i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prihvatile naš projekt, zaposlili bismo u Sisku 50 dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 50 godina, koje bi brinule o 200 korisnika kojima su potrebna pomoć i njega, a za što bi naš grad dobio 7 milijuna kuna bespovratnih sredstava! Nažalost, ništa od toga.

http://sisak.hdz.hr/skandal-eu-fondovima-se-nastavlja-gradonacelnica-propustila-prijaviti-7-milijuna-kuna-pa-joj-oporba-ponudila-gotov-projekt/

Ikić Baniček ne želi jeftinije vrtiće!

Jednako tako - nastavio je Celjak - na prošloj sjednici Gradskog vijeća nije prihvaćen ni HDZ-ov prijedlog kojim se mogla osigurati niža cijena vrtića za obitelji s dvoje ili više djece, a za što smo pronašli sredstva unutar postojećega gradskog proračuna:

- Nismo sazvali novinsku konferenciju i vladajućima poručili da se snađu i kako god znaju ostvare našu želju o jeftinijem vrtiću. To bi bio čisti populizam. Sasvim suprotno, mi smo prvo detaljno proučili proračunske stavke, pronašli sredstva, izradili prijedlog Odluke o nižoj cijeni vrtića te je na kraju predstavili i ponudili svim gradskim vijećnicima. No, nisu je prihvatili. Ostali su suzdržani.

http://sisak.hdz.hr/gradsko-vijece-grada-siska-zajedno-sa-kristinom-ikic-banicek-ne-zeli-nizu-cijenu-vrtica-uz-obrazlozenje-da-je-trenutna-cijena-sasvim-pristojna/

Besplatno korištenje društvenih domova

Ovo su samo dva primjera koja zorno svjedoče da sisački HDZ zaista radi u interesu svih građana, odgovorno i ozbiljno. No na tome nipošto ne kane stati!

- Nastavljamo s konstruktivnim prijedlozima. Već smo pripremili prijedlog Odluke kojom će se, ako bude prihvaćena na sjednici Gradskog vijeća, osigurati besplatno korištenje društvenih domova za sve ljude na području pripadnih naselja - istaknuo je Celjak, dodajući da je i Mladež HDZ-a pojačala svoj angažman.

Pohvale Mladeži i „Katarinama“

Naš pomladak tako je sam osmislio i realizirao nekoliko akcija, uključujući i tri humanitarne, a i organizirao je tribinu „Hrvatski branitelji i mladi“, na kojoj su sudjelovali predstavnici 57. samostalnog bataljuna „Marijan Celjak“, Gromova i Osa, koji su govorili o vlastitim iskustvima iz Domovinskog rata i presudnim trenucima u obrani od velikosrpske agresije. Da se nikad ne zaboravi!

Predsjednik sve snažnijeg sisačkog HDZ-a nije zaboravio pohvaliti ni vrijedne članice Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski” koje - osim što su samostalno pokrenule niz humanitarnih akcija - sudjeluju u organizaciji svih važnih stranačkih događaja.

http://sisak.hdz.hr/tradicionalna-podjela-pisanica/

HDZ se vraća!

Okupljenima se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić koji je izvijestio članove o novom Statutu, prenio pozdrave predsjednika Andreja Plenkovića te izrazio zadovoljstvo radom sisačkog HDZ-a nakon izbora novog predsjednika i Gradskog odbora:

- Predsjednik Gradskog odbora Ivan Celjak i njegovi suradnici uspostavili su proaktivan, moderan način rada koji je već uvelike prepoznala cijela sisačka javnost. Uvjeren sam u pobjedu na idućim lokalnim izborima i da će HDZ ponovno preuzeti odgovornost za upravljanje Gradom Siskom!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/magistar-prava-ivan-celjak-sin-legendarnog-brigadira-hv-novi-predsjednik-sisackog-hdz