Županijski odbor HDZ-a Međimurske županije stavio je izvan snage preporuku o usmjeravanju preferencijalnih glasova članova naše stranke s tog područja kandidatu Darku Horvatu nakon što je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković upozorio da je ona u suprotnosti s usvojenom Izbornom strategijom da svaki kandidat ima jednaki tretman u mogućnosti korištenja preferencijalnog glasa.

Priopćenje HDZ-a donosimo u cijelosti:

Županijski odbor HDZ-a Međimurske županije na jučerašnjoj je sjednici stavio izvan snage svoju preporuku (od 18. kolovoza) da članovi naše stranke s područja Međimurske županije preferencijalnim glasom podrže isključivo kandidata Darka Horvata.

Preporuka je stavljena izvan snage nakon što je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković dopisom upozorio Županijski odbor da je ona u suprotnosti s odlukama Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a, kao i usvojenom Izbornom strategijom da svaki kandidat ima jednaki tretman i puni integritet u mogućnosti korištenja instituta preferencijalnog glasa - a sve u cilju postizanja što boljega izbornog rezultata i poštivanja dosegnutih demokratskih standarda unutar stranke.

PrivitakVeličina
20160825_zo_zakljucak.pdf213.99 KB