U Tovarniku se događa humanitarna kriza koja prijeti da preraste u katastrofu! - jasno je poručio i upozorio predsjednik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije župan Božo Galić u Tovarniku na konferenciji za novinare nakon sjednice stožera u povodu izbjegličke krize. Naime, prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova u Hrvatsku su do 9 sati ušla 14.052 migranta.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/tovarnik-ovo-je-humanitarna-katastrofa-...

U nastavku donosimo glavne naglaske županova izlaganja: 

Migranti i dalje pristižu

Situacija u Tovarniku u vezi s migrantima danas je bolja nego jučer, ali naša zabrinutost i dalje je velika jer migranti neprestano i dalje pristižu! U Tovarniku se događa humanitarna kriza koja prijeti da preraste u katastrofu! Situaciju oko migranata treba rješavati u dogovoru s EU i mišljenja sam da se granica mora barem privremeno zatvoriti dok se ova situacija ne riješi! Ne postoji nikakav kontakt između županijskog i državnog stožera za nadzor situacije oko migranata, koji djeluje iz Starih Kunjevaca kod Vinkovaca. 

Sigurnost građana!

Meni je kao županu iznimno stalo da građani ove županije ostanu sigurni. Naš stožer čini što može i mi smo uvijek spremni pružiti pomoć. Puno bismo manje problema imali kada bi postojala suradnja između naša dva stožera, ali nas nitko ništa ne pita. Očekujem da se do subote iz Tovarnika izmjeste svi migranti kako bi mještani što prije mogli nastaviti s normalnim životom!