U novom broju svoga internetskog biltena splitski HDZ ponovno obrađuje niz aktualnih tema.

Tako možete pročitati detaljan izvještaj sa skupa Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a na kojem su na temu „Razvoj poduzetništva i obrta 2015.-2020. godine“ govorili predsjednik ZPO-a Hrvoje Marušić, eurozastupnica Ivana Maletić, predsjednici stranačkih odbora za gospodarstvo prof. dr. Marko Kolaković, za financije dr. Tomislav Ćorić, poduzetništvo i obrt Nikolina Babić te rektor Sveučilišta u Splitu dr. Šimun Anđelinović.

ZA poduzetništvo

Osim što su istaknuli probleme iz područja svog djelovanja, govornici su i predstavili neka od rješenja koja su ugrađena u HDZ-ov cjeloviti Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja.

- Želimo poduzetnicima omogućiti lakše poslovanje, ali i lakše povezivanje s resornim ministarstvima. Od poduzetnika, ujedno, očekujemo prijedloge koji će se razmatrati prigodom završnog „brušenja“ HDZ-ova programa! - pozvao je organizator Hrvoje Marušić.

Baldasarova antistrategija

Također, u biltenu se izvještava o konferenciji za medije na kojoj je prvi čovjek gradskog HDZ-a Petar Škorić kritizirao „Nacrt strategije kulturnog razvoja Splita od 2015. do 2025. godine“ - koji je podržao SDP-ov gradonačelnik Ivo Baldasar. Škorić s pravom naglašava da „strategija“ nije nikakav cjelovit, konzistentan dokument, nego gomila nepovezanih podataka kojima se nastoji skrenuti pozornost s puno važnije teme - prijave Splita za Europsku prijestolnicu kulture (EPK)! SDP-ova gradska uprava, naime, kasni s pripremama (usvajanje financijskog plana, potpisivanje ugovora s partnerima na projektu - okolnim gradovima i općinama) te još Split nije prijavila za EPK.

Škorić se osvrnuo i na skandaloznu činjenicu da Nacrt ne obuhvaća 14 stoljeća kršćanstva na čijoj baštini se temelje gotovo sva kulturna postignuća Splita. Dakako, HDZ nije samo kritizirao, ukazivao na nedostatke „strategije“, nego su stručnjaci iz našeg Odbora za kulturu izrađivačima uputili niz prijedloga i sugestija.

Osviještenost, humanost, altruizam

Mjesečnik izvještava i o mnogobrojnim akcijama stranačkog pomlatka. Splitska je Mladež, predvođena predsjednikom Marjanom Kegljom, u suradnji s HDZ-ovim Odborom za ekologiju na Dan zaštite šuma organizirala akciju čišćenja Marjana. Na blagdan Cvjetnice dijelili su, pak, maslinove grančice.

Splitski HDZ ustrajan je i u svome humanitarnom i društvenom angažmanu! Unatoč sramotnim SDP-ovim napadima na besplatne repeticije učenicima osnovnih i srednjih škola, HDZ-ovi ogranci Blatine-Škrape, Split 3 i Trstenik organiziraju poduke učenicima iz hrvatskog, engleskog, njemačkog, matematike i fizike. Na zadovoljstvo i roditelja i školaraca!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/sdp-u-je-humanost-nepoznanica-napada-ak...