HDZ-ova koalicija (HSU, Reformisti & HSP AS) po svim je mjerilima premoćni pobjednik nedavnih izbora za mjesnu samoupravu u Zadru! Tako je i Krševanov Grad, zajedno s Osijekom i Otočcem, satkao prelijepu nisku naših izbornih trijumfa ove nedjelje!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/briljantna-pobjeda-u-osijeku-hdz-4294-koalicija-sdp-hss-glas-763-trijumf-u-13-od-15

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/trijumf-u-otoccu-hdz-62-sdp-17-ili-po-broju-glasova-hdz-1558-sdp-46

„Neprincipijelna koalicija“

Nezavisne liste (NL) na drugom su mjestu u Zadru. Ako, naravno, mehanički pribrojimo sve njihove glasove i mandate.

Treći je po broju vijećničkih mandata i postotku glasova tzv. Zadarski blok (ZB), ta čudnovata, „neprincipijelna koalicija“ - u rasponu od samoproglašenih turbo-Hrvata preko populističke družine Bože Petrova do lijevih radikala Ive Josipovića: Akcija mladih, Most, MODES, HSLS & Naprijed Hrvatska.

Još jedan SDP-ov debakl

Četvrti su Neovisni za Hrvatsku (NHR), a tek peti, posljednji, pristaše Davora Bernardića & Gordana Marasa. Drukčije rečeno: SDP je doživio još jedan, tko zna koji debakl! Nije skupio ni 700 glasova! Od ukupno 210 mandata, SDP ih je osvojio samo 15, od čega 5 na Molatu, gdje je jedini imao listu. To je ujedno i jedini mjesni odbor u kojem je pobijedio - i to s 25 glasova.

Evo i odnosa snaga po svim kategorijama: ukupni broj glasova, postotak prema broju glasova, vijećnički mandati & apsolutna i relativna većina po mjesnim odborima:

Kada bi se dobiveni glasovi projicirali na neke buduće izbore za Gradsko vijeće, HDZ bi opet u Zadru imao apsolutnu većinu! No SDP je opasno blizu tome da u njemu ostane bez ijednog vijećnika. Ili vijećnice.

BOŽIDAR KALMETA (predsj. ŽO HDZ-a Zadarske županije): Povjerenje nas obvezuje na još bolji rad!

Iza nas su još jedni izbori, još jedna provjera naše autentičnosti, odgovornosti i požrtvovnosti i beskompromisne borbe za što bolji Zadar, za što ugodniji život naših sugrađana. I ovaj put mi smo pobjednici, i ovaj put smo dobili daleko najveće povjerenje! Ponosni smo na to povjerenje, zahvalni sugrađanima, ali to nas i obvezuje na još bolji rad, na svakodnevni kontakt sa Zadranima, na daljnje rješavanje njihovih problema.

Iza HDZ-a su velebni projekti, ali ne treba gledati unatrag, nego uvijek naprijed! I to dugoročno, jer samo tako ćemo i dalje zadobivati povjerenje. Motiv neka nam i dalje budu napredak našeg Grada i kvalitetniji život naših sugrađana!

JOSO NEKIĆ (predsj. GO HDZ-a Grada Zadra): Zadar je danas jedno veliko gradilište!

HDZ je i dalje pobjednik! Bilo je više nezavisnih lista nego prije, što je dobro - jer pokazuje da su ljudi zainteresirani za probleme u svojim naseljima. Debakl su doživjeli i Zadarski blok i SDP, koji su dobili samo jedan jedini mjesni odbor! A mi smo apsolutni pobjednici u 14 odbora, i još relativni u 7! Zahvaljujemo našim sugrađanima na povjerenju!

Može se reći da je Zadar danas jedno veliko gradilište - što je prepoznala velika većina naših sugrađana. I ovi su rezultati jasan pokazatelj da kvalitetno komuniciramo sa Zadrankama i Zadranima te da uspješno rješavamo njihove probleme.