Medijski trbuhozborci iz HDZ-a izbačenog i duboko kompromitiranog Darka Milinovića danima su prije izbora za mjesne odbore u Gradu Otočcu najavljivali naš „slom“, „definitivni krah“, „posrnuće instaliranog Marijana Kustića“ i slične bedastoće.

Pritom su „zaboravljali“ na činjenicu da je upravo uslijed odbojnosti - budimo blagi - Milinovićeva načina vladanja HDZ doživio debakl na zadnjim lokalnim izborima, izgubivši 3 od 4 grada, među njima i Otočac i Gospić, te 4 od 8 općina u Ličko-senjskoj županiji.

Najbolji odgovor ličko-senjskom gubitniku

I, gle, na izborima za mjesnu samoupravu u Otočcu, u kojem je gradonačelnik nezavisni Stjepan Kostelac, stigao je najefektniji mogući odgovor na Milinovićeva gubitnička koprcanja: uz za ovu vrstu izbora nezapamćenu izlaznost od 35 posto, obnovljeni i modernizirani HDZ osvojio je 62 posto ili 1.558 glasova!

Vladajuća Kostelčeva lista, čiju je pobjedu priželjkivao Milinović, daleko je iza HDZ-a s 35 posto (890 glasova), dok je SDP, na što i nije više neka vijest u mandatu Bernardića & Marasa, doživio novi potop - 1,7 posto (46 glasova)!

Novi predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić i predsjednik naše stranke u Otočcu dr. sc. Branislav Šutić tim su lijepim povodom upravo u tom gradu održali zajedničku konferenciju za medije.

KUSTIĆ: Milinoviću, gdje si sada?!

Pojedinci koji se ne mogu pomiriti sa činjenicama pokušavaju predstaviti javnosti da u Ličko-senjskoj županiji „nema HDZ-a“, da je „destabiliziran“, „pred slomom“… Ali ovaj trijumf u Otočcu pokazuje da smo na pravom putu! U HDZ se u velikom broju uključuju mladi, obrazovani ljudi, ali se i vraćaju oni iskusni - koji su stvarali našu stranku!

Milinović - koji licemjer!

Župan Milinović namjerno, i očito neuspješno, nastoji stvoriti krivu sliku o HDZ-u. Rezultati u Otočcu samo potvrđuju da ličko-senjski HDZ ide onim smjerom koji je najavio i predsjednik Plenković - pobjedničkim smjerom! Župan sam sebe proglašava „vjerodostojnim“, a u biti je najobičniji licemjer.

Koristi sada sva moguća sredstva kako bi napadao Plenkovića, a kleo se u njega i skandirao mu dok je prije samo nekoliko mjeseci dovodio autobuse u Zagreb isključivo kako bi spriječio da, prvi put, dobije protukandidata za čelnika Županijske organizacije HDZ-a! Sada Plenković više „nije dobar“, a HDZ tobože više „nije jak“ - samo zato jer tu nema više Milinovića!

Izađimo na izbore!

A HDZ je jači nego prije! Pobijedili smo u Otočcu, pobijedit ćemo i na svim idućim izborima! S poštenim namjerama idemo naprijed, želimo Županiju podići na višu razinu, otvoriti je investicijama, zadržati mlade... Milinović „zaboravlja“ da je izabran za župana na prijedlog i kao kandidat HDZ-a. I ako ćemo o vjerodostojnosti, ovim putem ga pozivam: izađimo na izbore, pa neka birači odluče kome će dati povjerenje da u budućnosti vodi županiju!

Za kraj, jasno svima poručujem: i dalje ćemo voditi stranku po načelima našeg utemeljitelja dr. Franje Tuđmana i našeg predsjednika Andreja Plenkovića. Nastavit ćemo njihovim pobjedničkim putom!

ŠUTIĆ: Bez Milinovića - pobjeđujemo!

Premoćna pobjeda u Otočcu najbolji je odgovor na podvalice pojedinih portala da ličko-senjski HDZ „tone“. Upravo suprotno, on ide naprijed! Naše su liste pobijedile jer smo na njih, uz iskusnije članove, stavili niz novih, mladih imena - koji nam nisu htjeli ni blizu dok je vladao Milinović!

Građani kaznili gradonačelnikove laži

A gradonačelnik Kostelac? Građani ga kažnjavaju jer ih je zavaravao. Primjerice, u kampanji je obećavao da će u Švici izgraditi hidroelektranu, a sad je više i ne spominje. Nije je niti stavio u prostorni plan. S druge strane, HDZ-ova većina u Gradskom vijeću izborila se za mnoge projekte u interesu naših sugrađana poput besplatnih udžbenika, jeftinijeg vrtića, povratka suda… Donijeli smo i razvojni proračun koji, nažalost, gradonačelnik ne želi realizirati. Građani su ga stoga kaznili, a HDZ prepoznali!

Photo: Indirektno & TV Loki

SNAGA STRANKE & ZAJEDNIŠTVA!

Na konferenciji su se Kustiću i Šutiću u znak podrške i svjedočeći snagu HDZ-a pridružili naši mnogi istaknuti dužnosnici: predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Senja i gradonačelnik Sanjin Rukavina, povjerenik HDZ-a Grada Gospića Ivica Radošević, predsjednici općinskih organizacija HDZ-a Lovinac (Josip Vrkljan), Karlobag (Ivica Tomljenović - Mima) i Plitvička jezera (Tomislav Užarević), predsjednica Županijske skupštine Nada Marijanović, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini Željko Biondić, predsjednik ličko-senjske Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Miroslav Petry, predsjednik županijske Mladeži HDZ-a Ivan Milinović i Zajednice branitelja „Gojko Šušak“ Pajo Brkljačić, nositelji pobjedničkih lista na izborima za mjesne odbore Grada Otočca…