Predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković sudjelovao je sinoć u procesiji „Za Križen“ s polazištem u Vrbanju na otoku Hvaru. Procesije su na Veliki četvrtak istodobno krenule iz šest župnih crkava - iz Jelse, Pitvi, Vrisnika, Svirča, Vrbanja i Vrboske.

Tradicija, identitet, domoljublju

Predsjednik Plenković istaknuo je da se radi o prelijepoj tradiciji koja svjedoči o 500 godina privrženosti Hvarana vjeri, tradiciji, hrvatskom identitetu i domoljublju:

- Ovo je trenutak introspekcije kada svi skupa moramo naći novu snagu, povezati se i iskoristiti ovu energiju u vremenu koje je pred nama.

Razvoj hrvatskih otoka

Nakon što je sinoć sudjelovao u procesiji „Za Križen“, predsjednik Plenković jutros je obišao gradove Hvar i Stari Grad te Općinu Jelsu, iskoristivši prigodu da s brojnim Hvarankama i Hvaranima razgovora o pitanjima važnima za razvoj hrvatskih otoka. Susreo se i s hvarskim biskupom mons. Slobodanom Štambukom.

Zajedno s gradonačelnikom Starog Grada Vinkom Maroevićem i predsjednikom HDZ-a Grada Hvara Jurom Miličićem, predsjednik Plenković izrazio je punu potporu našim kandidatima u svim gradovima i općinama na otoku Hvaru, poručivši da očekuje izvrstan izborni rezultat i nastavak realizacije razvojnih projekata - u partnerstvu sa Splitsko-dalmatinskom županijom i Vladom RH.

U Plenkovićevoj pratnji bio i je i državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Krunoslav Katičić.