Trijumfom u gradskim kotarevima Varošu i Žnjanu, HDZ-ova je koalicija samo učvrstila ionako premoćnu pobjedu s lipanjskih mjesnih izbora u Splitu! U oba spomenuta kotara - u kojima su izbori ponovljeni jer se vijeća nisu uspjela konstituirati ni u tri kruga - naša je stranka dobila najveći broj mandata! Po tri od sedam! 

U odnosu na rezultat iz lipnja, u Žnjanu je osvojen dvostruko veći broj glasova (369), dok je u Varošu ostvareno čak 150-postotno povećanje (351). Radi usporedbe, SDP je u Varošu osvojio 241 glas (2 mandata), a u Žnjanu 169 (1 mandat). Ili po broju ukupnih glasova HDZ-SDP 720:410! 

http://hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-98-sdp-45

Nastavljen pobjednički niz! 

Predsjednik gradskog HDZ-a Petar Škorić nije krio oduševljenje - sada već više puta potvrđenom - premoći naše stranke u Gradu pod Marjanom:

- HDZ je ostvario dvije pobjede. A kao vodeća opcija sada smo u povoljnijoj poziciji za formiranje vlasti. Budući da se ovdje radi o komunalnim problemima, prepustit ćemo našim organizacijama na terenu dogovore o mogućim koalicijama. Jasno je HDZ nastavlja uzlazni trend, a SDP pada sve niže. 

Pristojni izbjegavaju SDP

Sam ili uz pomoć koalicijskih partnera, HDZ zasad u čak 19 vijeća gradskih kotareva i mjesnih odbora (od njih ukupno 32) ima predsjednika! Nakon Varoša i Žnjana, impresivna brojka lako bi se mogla i povećati! 

A SDP ima predsjednika u samo i isključivo jednom vijeću. Više nitko pristojan ne želi koalirati sa SDP-om, a nakon novog debakla vrijeme je da gradonačelnik Baldasar opet razmisli o ostavci i raspisivanju prijevremenih izbora.

http://hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-sdp-191