(VIDEO) Gradska skupština Grada Zagreba većinom od 26 glasova ZA, a s 24 „protiv“ (nijedan zastupnik nije bio suzdržan), podržala je zagrebački proračun - u koji su ugrađeni HDZ-ovi razvojno-socijalni amandmani, svi do jednog!

kvaliteta proračuna & naših amandmana

Predsjednik Gradske skupštine i prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a dr. sc. Andrija Mikulić nakon usvajanja proračuna obratio se medijima:

- Cijelo sam vrijeme napominjao da sam optimist, da vjerujem u kvalitetu proračuna i HDZ-ovih amandmana, koje smo podnijeli za rekonstrukciju i veću sigurnost Mosta mladosti, video nadzor u školama, za uskrsnice i božićnice za nezaposlene hrvatske branitelje, gradnju škole na Bukovcu… HDZ-ov je stav od početka bio jasan: ako gradonačelnik prihvati naše amandmane, na koje sam izuzetno ponosan, podržat ćemo proračun.

Prevladao je razum

Odbacio je optužbe oporbe da je bilo „političke trgovine“:

- Svi su punoljetni, svi su zastupnici, svi su glasovali. Učinili su to na dobrobit našeg grada. Hvala Bogu da je među zastupnicima prevladao razum. Ovo nije bilo pitanje jeste li za ili protiv gradonačelnika, nego pitanje razuma da ne blokiramo gradske projekte koji su u tijeku i da podržimo daljnji razvoj Zagreba.

Tko tvrdi - neka prijavi!

Ako tko iz oporbe misli da je bilo nekih nepravilnosti, neka to prijavi mjerodavnim institucijama. Štoviše, kao građanin je dužan to učiniti. Njihova podmetanja ispod svake su razine. Vodili su pravu medijsku hajku, možda bi DORH mogao istražiti i one koji su radili pritisak na zastupnike da NE glasuju za proračun - dodao je Mikulić.