Europsko prvenstvo u košarci za juniorke (do 18 godina) ovih se dana održava u Vukovaru i Vinkovcima. I umjesto da to natjecanje bude smotra sportske borbe i fair-playa, „zahvaljujući“ navijačima Srbije ono se prometnulo u šovinističku danse macabre. Među ostalim, tako su na prvoj utakmici Srbije - onoj protiv Grčke u Vukovaru - huligani razvili zastave s natpisom Vukovar na ćirilici, a to popratili povicima „Ovo je Srbija“ i „Vukovar je srce Srbije“. O izgredima se kratko, ali jasno, očitovao Gradski odbor HDZ-a Vukovar:

„Najoštrije osuđujemo ovakvo neprimjereno ponašanje. Smatramo da je Vukovar još jednom poprište provokacija koje ne nose ništa dobrog nikome tko u gradu živi. Želimo još jednom naglasiti da je Vukovar uvijek bio i bit će hrvatski grad, čijim je žrtvama  stvorena slobodna i samostalna Republika Hrvatska“.

Dodajmo i da se beogradski bulevarski tisak diči „spektakularnom podrškom navijača košarkašicama Srbije“. U, kako ga bez ikakve zadrške nazivaju, „srpskom Vukovaru“. Evo flagrantnog primjera:

http://www.kurir-info.rs/srpski-vukovar-navijaci-pruzili-spektakularnu-p...