Zasukat ćemo rukave, čeka nas puno posla! Tim je riječima budući - uopće ne sumnjamo - sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ-HSS-BUZ) započeo novinsku konferenciju u Sisku, održanu neposredno prije nego što je predao prikupljene potpise i svoju kandidacijsku listu za izvanredne izbore 12. listopada - izbore koji su raspisani nakon pritvaranja bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel.

SMŽ više neće biti talac SDP-a!

Poslije punih 10 godina, napokon će se u Sisačko-moslavačkoj županiji prekinuti agonija zvana SDP! - nastavio je Žinić. Došao je kraj njihovom kriminalu i korupciju, nepotizmu, protuzakonitom uhljebljivanju partnera i rođaka, uništavanju gospodarstva naše županije... 

Pred građanima je jednostavan izbor: ili će dati glas za kontinuitet tog i takvog SDP-a i svega zla koje nam je donio, ili za promjene na bolje - za sustavni i predani rad, za stručne ljude bez ikakvih repova iza sebe, za HDZ-ov program zapošljavanja i gospodarskog oporavka! Za tim koji će znati, za razliku od dosadašnje nesposobne i bahate vlasti, povući novac koji nam se nudi iz EU fondova. Naša županija više neće biti talac SDP-a!

Žinić je javnosti predstavio i najbliže suradnike iz svoga pobjedničkog tima - buduće zamjenike župana Marina Piletića (HDZ) i Anitu Sinjeri Ibrišević (HSS). Žinić - Banovina. Sinjeri - Sisak. Piletić - Slavonija i Moslavina. Svi dijelovi SMŽ-a ravnomjerno su pokriveni, što je još jedno jamstvo pobjede.

HRT u funkciji Milanovićeva kandidata

Odgovarajući na pitanja novinara, Žinić je napomenuo da mu je žao što HSP „Dr. Ante Starčević“ - koji je preko raskinuo već potpisani koalicijski sporazum - neće biti dio pobjedničkog vlaka za bolje sutra Sisačko-moslavačke županije. 

Također, osudio je činjenicu što se HRT - javni servis koji plaćaju svi građani - dao upregnuti u predizbornu kampanju Milanovićeva kandidata za župana Davorka Vidovića. 

Izvanredni izbori jesu skupi - zaključio je Žinić - ali je njihov trošak tek djeličak onog što su pokrali bivša županica i njezini SDP-ovci!