Predsjednik Tomislav Karamarko i prvi čovjek ličko-senjskog HDZ-a (i saborski zastupnik) Darko Milinović jučer su - uoči svečane proslave 25. obljetnice osnutka HDZ-a u Gradu Gospiću i bivšoj Općini Gospić - odgovarali na pitanja novinara i o uspjesima naše stranke u ovoj županiji. 

Ponosni na Ličane

Karamarko je istaknuo golemo zadovoljstvo pobjedama naše stranke u ovome dijelu Lijepe Naše. Uvjerljivo smo pobijedili na lokalnim, europskim i predsjedničkim izborima, a tako će biti i na parlamentarnim!

- Sjećate li se možda da je HDZ u Lici ikada izgubio izbore? Ja se ne sjećam. Ovo je HDZ koji donosi pobjede i jako sam ponosan. Nigdje nije idealno. Stranka je u rastu i u Lici smo uvijek imali standard. I to dobar standard naših pobjeda! Pogledajte samo rezultate predsjedničkih izbora - 67 posto u županiji, a 76 posto u gradu Gospiću. To sve govori. Naravno, mjesta za poboljšanje ima - svi mogu biti bolji, i ja mogu biti bolji. Pobijedit ćemo - u Lici ćemo zabilježiti jedan pažnje vrijedan rezultat!

Obitelj od 10.000 članova

Milinović je - ne bez ponosa - istaknuo da HDZ-ova „obitelj“ u Lici ima 10. 000 članova koji su svi pojedinačno zaslužni za nisku nezaustavljivih pobjeda naše stranke. 

- Nisam ja dobio pohvale, nego 10.000 članova HDZ-a. Nije HDZ Darko Milinović, ili Petar Krmpotić ili Milan Kolić - to je velika obitelj od 10.000 članova. I oni su s ovom izjavom predsjednika stranke dobili pohvalu, ne ja osobno. Na to sam ponosan i zahvaljujem se predsjedniku što je po tko zna koji put pohodio Ličko-senjsku županiju. Ponosnu hrvatsku županiju i ponosni hrvatski grad Gospić.

Zaustavljanje egzodusa

Na pitanje pak o planovima za budući rad, Milinović je odgovorio da su na prvom mjestu gospodarsko osnaživanje županije i nasušna potreba zaustavljanja egzodusa.

- Najvažniji projekti koji očekuju županiju su gospodarski rast, zaustavljanje iseljavanja, skrb o svakom građaninu i   posebno to naglašavam   skrb o Hrvatima iz BiH koji u županiji zauzimaju određeni društveni i politički sadržaj. Jedinstvo, dakle, iseljene i domovinske Hrvatske. 

https://moj.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-gospica-na-proslavi-oluje-...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-gospica-2-hdz-se-nece-povlaciti...