Pobjednička atmosfera, nacionalni ponos, zajedništvo! Svečanost obilježavanja 25. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji održana je četvrtak u velikoj dvorani Pastoralnog centra Nacionalnog svetišta svetog Josipa na Dubovcu. Prije svečanosti, u crkvi Nacionalnog svetišta svetog Josipa služena je sveta misa. 

U prepunoj dvorani Pastoralnog centra okupili su se članovi stranke iz cijele županije, gosti iz drugih županija, predstavnici stranaka koje su u koaliciji s HDZ-om, te brojni uzvanici. Veliku obljetnicu svojom je nazočnošću uveličalo brojno izaslanstvo samog vrha naše stranke predvođeno predsjednikom Tomislavom Karamarkom.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-opet-cemo-pobijediti-kako-bism...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-stalne-promjene-odluka-ne-bi-bile-...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-karlovacka-zupanija-srcem-za-hdz

Uz predsjednika Karamarka skupu su se prigodnim slovima obratili potpredsjednik HDZ-a i karlovački gradonačelnik Damir Jelić, predsjednik karlovačkog (županijskog) HDZ-a i karlovački župan Ivan Vučić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Karlovca Damir Mandić te predsjednik Kluba utemeljitelja „Dr. Franjo Tuđman“ Karlovačke županije Ivan Uđbinac.

U nastavku donosimo video zapise njihovih govora te ključne poruke:

JELIĆ: Jedina misao vodilja za nas je Hrvatska!

U 25 godina bilo je puno uspona i padova naše stranke, a u posljednje tri godine ostvarujemo samo uspjehe. U srcu Hrvatske, u Karlovačkoj županiji, bilo je uvijek srčano kada je u pitanju Hrvatska demokratska zajednica. Hrvatska je naša jedina misao vodilja. Sveti Josip, u čijem smo Pastoralnom centru, bio je radnik, a ono čemu mi danas težimo su radna mjesta, i to se u potpunosti slaže. Stoga je upravo ovo mjesto našeg prirodnog ambijenta. Naprijed možemo ići samo u zajedništvu koje valja i dalje graditi. Uvijek nam treba biti u mislima ne kako ćemo vladati, nego kako ćemo služiti jedinoj nam Hrvatskoj.

VUČIĆ: Karlovački HDZ nikad nije izgubio!

Ovo je naš 25. rođendan. Svih tih godina HDZ u Karlovačkoj županiji ostvaruje uspjehe, sam ili sa svojim koalicijskim partnerima. To nas ispunjava ponosom. Težimo kao demokršćanska stranka da svaki čovjek ima radno mjesto. Duboko sam uvjeren da će to nakon parlamentarnih izbora Hrvatska vlada na čelu s Tomislavom Karamarkom i ostvariti.

UĐBINAC: Hvala utemeljiteljima!

Osnivanje ogranaka HDZ-a na ovim područjima počelo je 5. veljače 1990. u Šišljagiću. Ogranci naše stranke su se osnivali u ilegali, a do kraja te godine osnovano je 60-ak temeljnih ogranaka HDZ-a u Karlovačkoj županiji. Sva događanja nakon toga bila su za nas trenuci ponosa i slave!

MANDIĆ: ZA bolji Karlovac!

Uime nas koji prije 25 godina nismo bili u HDZ-u zahvaljujem se svima koji su bili i koji su bez straha stali na branik Domovine i krenuli stvarati novu Hrvatsku. Mnogi su tada dali svoje živote da bi nama danas bilo dobro. U nedjelju u Gradu Karlovcu imamo izbore za Mjesne odbore i Vijeća gradskih četvrti na kojima ćemo, kao i puno puta do sada, pobijediti i nastaviti služiti Karlovčankama i Karlovčanima!