Ponos. Snaga. Zajedništvo. Vjera u bolji Novi Marof. U dupkom ispunjenoj Velikoj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu (Varaždinska županija) - uoči skorašnjeg drugog kruga prijevremenih izbora za gradonačelnika - održan je predizborni skup naše stranke. Kao što se sjećate, motivirajući govor - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao je predsjednik Tomislav Karamarko.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-iz-novog-marofa-u-nedjelju-dobiva...

Konkretni projekti - osnaživanje poduzetništva

Kandidat za novomarofskog gradonačelnika Siniša Jenkač u svom se govoru ponajviše posvetio egzistencijalnim problemima građana odnosno otvaranju novih radnih mjesta. Decidirano je istaknuo da je prioritet njegova programa pokretanje poslovnih zona u Možđencu i Oštricama te pronalazak investitora koji će novomarofskom kraju donijeti smanjenje nezaposlenosti. Ukidanje, dakle, birokratskih barijera za investitore te olakšavanje i ubrzavanje poduzetničkih aktivnosti. 

Osim budućeg gradonačelnika na predizbornom skupu govorili su predsjednik HSS-a Branko Hrg, predsjednik varaždinskog (županijskog) HDZ-a Anđelko Stričak i načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić. Donosimo ključne naglaske iz njihovih govora:

JENKAČ: ZA potpuni zaokret, stabilnost i prosperitet Novog Marofa

Upravo je gospodarstvo ono što multiplicira vrijednosti - ne samo kroz zapošljavanje nego je i dodatni prihod u proračun Grada Marofa. Pet godina smo slušali priče kojima nas je bivši gradonačelnik zavaravao - o nano-tehnologiji, famoznom povratku Varteksa i revitalizaciji PBS-a. Drago mi je da su građani Novog Marofa prepoznali tu varku.

Projekti, projekti, projekti…

Novi Marof nije spreman niti za jedan europski fond! Jedan smo od rijetkih gradova koji nemamo pripremljene projekte. Pisanje projekata je, uz pokretanje gospodarskih zona, najvažnija stvar koju treba odmah početi raditi! Devet gradskih vijećnika iz redova HDZ-ove koalicije jamči sigurnost i stabilnost u Gradu Novom Marofu, a zajedno s gradonačelnikom Novi Marof pokrenut će projekte i gospodarske zone po uzoru na susjede iz Jalžabeta, Gornjeg Kneginca i Ljubešćice. Nudimo potpuni zaokret! 

Gradonačelnik koji sluša, a ne cirkusant!

Gradonačelnik mora biti primjer, a ne cirkusant. Nasljeđujemo gubitak od 1,9 milijuna kuna u gradskom proračunu - to treba prekinuti! Već 22. ožujka krenut ćemo punom snagom i u dvije godine pripremiti projekte ZA bolji Novi Marof. Vjerujem i u promjene na državnoj razini jer samo ona garantira uspjeh. Novi Marof je u teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji. Najavljujem se na razgovor županu Štromaru, Hrvatskim vodama i Varkomu da pokušamo pokrenuti sve one projekte koji trenutno stoje! Građani su željni rješavanja problema i zbog toga ćemo aktivirati radnu subotu kako bismo vidjeli koje sve probleme tište naši građani i kako ih možemo riješiti. HDZ je 2009. godine Novi Marof ostavio u dobrom stanju, dvije godine dosadašnji gradonačelnik radio je samo one projekte koje mu je ostavila bivša HDZ-ova vlast, a četiri godine nije radio - ništa!

HRG: Vlada želi umrtviti hrvatsko tkivo!

Hrvatskoj treba puno lijepih vijesti i pozitivne „vibre“ jer smo svakodnevno opterećeni lošim i negativnim porukama koje za cilj imaju umrtviti hrvatski narod - kojim se onda lako manipulira. To je najjači projekt koji je, u proteklih tri godine, Kukuriku vlada uspjela napraviti. Kap po kap, poslali su puno otrova u hrvatsko tkivo i građani danas misle da se ništa ne može promijeniti. Ali, može se promijeniti! To dokazuje i pobjeda u prvom krugu izbora u Novom Marofu! U nedjelju želim uputiti čestitku novom gradonačelniku Novog Marofa!

Programi i projekti za EU fondove

U Hrvatskoj vlada lagana, mirna, kulturna revolucija - referendumi i inicijative nisu došle same od sebe, građani govore vladi da ne radi dobro, da se tome protive. Građane uvijek treba dobro slušati - oni uvijek znaju kamo treba ići. Dolazi vrijeme kada ćemo moći povući velika financijska sredstva iz EU fondova. Činjenica je da aktualna vlada neće moći osigurati njihovo povlačenje i na vama je da pripremate programe i da budete spremni kada za godinu dana naša koalicija preuzme odgovornost za Hrvatsku. Neka ovi lepi bregi budu navek zeleni i na njima neka navek bude ljudi!

STRIČAK: 13.000 građana Novog Marofa ne mogu biti taoci bivšeg gradonačelnika!

Prvo poluvrijeme u Novom Marofu odigrali smo, športskim rječnikom rečeno - neriješeno. Osvojili smo devet od 17 vijećničkih mandata. Reformisti se hvale da su oni, sa svoja tri osvojena mandata u Novom Marofu - najjači!? Upravo zbog toga njih i njihovog predsjednika Radimira Čačića treba smjestiti tamo gdje im je mjesto - u povijesne zapise! Više od tisuću glasova više za našeg kandidata Sinišu Jenkača, koje je u prvom krugu prijevremenih lokalnih izbora dobio u odnosu na protukandidata Hrenića, za njih je nenadoknadivo! Kaj su dobili - su dobili! U šest godina mandata bivši gradonačelnik Novog Marofa nije niti započeo, a kamo li završio jedan jedini projekat i zbog toga 13.000 građana Novog Marofa ne mogu biti taoci takvog gradonačelnika! Stoga, puna potpora Siniši Jenkaču - samo naprijed!

HORVATIĆ: Jenkač će vratiti optimizam u Novi Marof

Sve što se danas događa u Novom Marofu preslika je onoga što se događa u Hrvatskoj. Dosadašnja vlast u Novom Marofu nije imala nikakvu viziju, nikakve projekte i građani su već u prvom krugu prijevremenih izbora rekli 'dosta' takvoj politici i najvećim dijelom glasali za Sinišu Jenkača kojemu u nedjelju završavaju slatke, a kao gradonačelniku počinju velike brige i obaveze. Vjerujem da se će optimizam vratiti u Novi Marof!

ZA BOLJI NOVI MAROF

Drugi krug izbora za gradonačelnika Novog Marofa održat će se 22. ožujka. Kandidati za zamjenike Siniše Jenkača su: predsjednik (gradskog) HSS-a Ivica Šantek i član Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a Novog Marofa Ivan Tuk.