Netom nakon pobjede na izborima Siniša Jenkač, koji će dužnost gradonačelnika Novog Marofa formalno preuzeti u četvrtak, održao je u Novom Marofu konferenciju za medije. Još jednom je zahvalio svim biračima koji su mu dali povjerenje. 

Osim novomarofskog gradonačelnika, na konferenciji za medije govorili su predsjednik varaždinskog (županijskog) HDZ-a Anđelko Stričak te član Predsjedništva HDZ-a Josip Križanić. 

U nastavku možete pogledati prilog o održanoj konferenciji s Varaždinske televizije, te pročitati njihove ključne poruke:

JENKAČ: ZA bolji Novi Marof

Očekujem potporu svih stranaka, posebno oko strateški važnih projekata za Novi Marof. Sve građane, a posebno predsjednike mjesnih odbora pozivam na suradnju! 

Revizija stanja

Zabrinjava nas podatak da se manjak u gradskom proračunu u posljednje vrijeme povećao sa 1,6 na 2 milijuna kuna. Stoga ćemo prvo napraviti reviziju koja će pokazati što se dogodilo. Uložit ćemo veliki napor u podizanje gospodarstva i aktiviranje gospodarskih zona. Za početak, očekuje nas priprema manjih EU projekata, nakon čega slijede i oni veći. Na tom području bivši gradonačelnik nije napravio gotovo ništa! Uspostavit ćemo bolju suradnju s Hrvatskim cestama, Hrvatskim vodama, Varkomom i Županijskom upravom za ceste s ciljem aktiviranja i provođenja velikih projekata na području Novog Marofa. 

Prljava SDP-ova kampanja

Predizborna kampanja do subote je tekla u manje-više korektnom tonu, ali je tijekom vikenda narušena bespotrebnim uništavanjem HDZ-ovih plakata.

STRIČAK: Pokazalo se da je „treći put“ - ništa!

Nakon prvog kruga izbora bilo je jasno da je pobjeda za Gradsko vijeće natpolovičnom većinom sjajan rezultat, a jučerašnja pobjeda Jenkača u drugom krugu potvrdila je te rezultate. Usporedimo li rezultate s našim političkim suparnicima, poglavito s Narodnom strankom - Reformisti, koja po riječima njenog predsjednika Radimira Čačića predstavlja „treći put“, a čiji je kandidat izgubio u drugom krugu izbora, jasno je da od tog „trećeg puta“ neće biti ništa - osim za povijesni zapis!

Plavi se Varaždinska županija

U općinskim i gradskim vijećima HDZ ima ukupno 138 vijećnica i vijećnika - što predstavlja 32,6 posto, dok Reformisti imaju svega četiri -dva manje od HSP koji ima šest. Izbori u Novom Marofu pokazali su daljnje jačanje i rast HDZ-a u Varaždinskoj županiji!

KRIŽANIĆ: Zajedništvom i znanjem do uspjeha!

Svi HDZ-ovi načelnici u okolici Novog Marofa, koji su se dokazali na području gospodarstva, spremni su pomoći novom gradonačelniku Jenkaču kako gospodarstvo Novog Marofa više ne bi kaskalo za općinama u okruženju.

Budući da sam specijaliziran za poljoprivredu, iskoristit ću priliku i najaviti skori dovršetak našeg predizbornog programa u tom području.

Situacija u Gradu Varaždinu je izrazito loša. Po preuzimanju vlasti na nacionalnoj razini HDZ će učiniti sve da bi se Varaždinu vratilo mjesto koje mu pripada, a koje je pod vlašću HNS-a i Kukriku koalicije izgubio!