Pobjeda u nedjelju na prijevremenim lokalnim izborima u Novom Marofu pokazat će da se promjene događaju i u sredinama koje su tradicionalno glasale za lijeve opcije. Stalno smo na terenu, razgovaramo s ljudima, građani su prepoznali naš trud i rad, ostvarit ćemo projekte koje je prethodna vlast stopirala - dolaze promjene! - samo su neke od poruka našeg kandidata za novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača u sinoćnjem gostovanju u emisiji Bujica na Osječkoj televiziji (urednik: Velimir Bujanec). 

U nedjelju novi gradonačelnik!

Građani su svojim glasovima potvrdili da žele promjenu na vlasti u gradu! Siniši Jenkaču je za konačnu pobjedu u prvom krugu nedostajalo tek stotinjak glasova, ali rezultati izbora jasno pokazuju da građani Novog Marofa žele zaokret i promjene u vodstvu grada. Pokretanjem poduzetničkih zona na području Novog Marofa, projektima energetske učinkovitosti te rješavanjem problema prostora za srednju školu - Grad će s novim gradonačelnikom dobiti vodstvo kakvo zaslužuje! 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-iz-novog-marofa-u-nedjelju-dobiva...

Kompletnu emisiju možete pogledati, a u nastavku prenosimo neke od poruka budućeg gradonačelnika:

Tajna uspjeha - među ljudima! 

U Varaždinskoj županiji HDZ je s koalicijskim partnerima na vlasti u devet općina i pretežno ih vode mladi ljudi. U tim općinama se puno radi, otvaraju se gospodarske zone te su one najuspješnije u županiji. Jer, načelnik ili gradonačelnik ne može stalno „visjeti“ u krčmama kao što je slučaj kod nas s dosadašnjim gradonačelnikom Darkom Hrenićem. On treba biti slika grada i normalno da naš Grad na taj način ne funkcionira. Gradonačelnik treba biti na radnom mjestu i baviti se problemima građana! Mi smo gradili rejting obilazeći naše sugrađane, nismo imali proračun kao gradonačelnik Hrenić, koji se plaćenim oglasima prikazivao lijepim i sposobnim u svim novinama i televizijama! 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-za-bolji-novi-marof-gradani-prepo...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-pobjeda-u-novom-marofu-potvrda-ra...

Bezbrižno uništili do temelja!  

U Novom Marofu su postojale tekstilna i drvna industrija, a imali smo i jednu veliku tvornicu PET ambalaže. Drvna industrija je danas na koljenima, tekstilna je potpuno uništena, Varteks je izašao iz Novog Marofa, tvornice PET ambalaže i Levi's su zatvorene, a aktualna vlast se nije bavila tim problemima! Dosadašnji je gradonačelnik mjesecima blokirao investiciju tvornice Knauf Insulation - to su čiste opstrukcije kojima je onemogućavao otvaranje radnih mjesta. HDZ je prvi u Gradu znao povući sredstva iz EU fondova za izgradnju Kulturnog centra, a Hrenić je pisao peticije i bio nositelj kampanje protiv projekta, ali pripisao si je zasluge nakon izgradnje i otvorio ga. To su apsurdi!  

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-iz-novog-marofa-2-prioriteti-gosp...

GUBE I U CRVENIM UTVRDAMA!

Gradonačelnik Novog Vinodolskog i predsjednik HDZ-a Primorsko-goranske županije Oleg Butković telefonski se javio u emisiju i komentirao rušenje mita o „crvenoj“ Rijeci i županiji, kao i trijumf našeg Nikole Grgurića u prvom krugu prijevremenih izbora u Gradu Rabu: 

- Danas u polovici županije vlada plava boja, no nažalost, to malo ljudi zna jer ćete uvijek čitati o „crvenoj“ Rijeci i županiji. SDP je na državnoj razini, ali i u županijama gdje je tradicionalno jak pokazao nesposobnost i slabo snalaženje u rješavanju lokalnih problema, a i čitav niz zakona koje su donijeli bili su štetni. Gorskom kotaru su ukidanjem brdsko-planinskog statusa oduzeli 50 milijuna kuna, novom preraspodjelom poreza našu su županiju zakinuli za oko 100 milijuna kuna… Mi u županiji imamo jake pojedince i programe - i građani su to prepoznali!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-raspao-se-mit-o-crvenoj-rijeci-i-...

Činjenica je da Milanović ima maćehinski odnos prema našem gradu i ostalima gdje je HDZ na vlasti. Iako su primjerice, sveukupno jako malo sredstava povukli iz EU fondova, one natječaje koje ipak raspisuju dijele ih SDP-ovim i HNS-ovim gradovima, a nama ostaju mrvice!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/sdp-je-zapostavio-i-rijeku-i-zupaniju-v...