U Varaždinu je - uoči izbora za vijeća mjesnih odbora - potpisana koalicija pod nazivom „ZA bolji Varaždin“. Na izborima 31. svibnja naša će stranka s koalicijskim partnerima HSS-om, Zagorskom strankom, HSP-om, Hrastom i BUZ-om ponuditi zajedničke liste u svih 16 mjesnih odbora. Liste pobjedničke koalicije predvodit će mahom ugledni stručnjaci - stranački i nestranački - koji pokrivaju sva područja društvenoga života: gospodarski, kulturni, sportski, novinarski, braniteljski, znanstveni, obrazovni... Kriteriji za određivanje nositelja lista bili su - naravno - stručnost i domoljublje.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/nove-snage-u-varazdinu-novi-iskorak-pre...

Bliži se poraz „bankrot koalicije“

Koalicijski sporazum je - s predstavnicima ostalih stranaka - uime HDZ-a potpisao predsjednik Povjerenstva gradskog HDZ-a diplomirani pravnik Damir Habijan. Naglasio je da će koalicija predvođena HDZ-om preuzeti odgovornost za upravljanjem Gradom baroka.

- Vraćanje Varaždinu pozicije središta regije te vraćanje u ovaj grad sjedišta pojedinih institucija - samo su neki od dugoročnih ciljeva naše koalicije. Dok se aktualna gradska „bankrot koalicija“ bavi samo sobom, međusobno se prepucavaju i uopće ne razgovaraju, mi smo okupili koaliciju stranaka i želimo Varaždin ponovno pretvoriti u grad kulture, poduzetništva, znanosti, obrazovanja, sporta… Varaždinom je zavladala apatija i depresija! Vrijeme je da se taj trend preokrene!

Dokazani pojedinci

Među nositeljima lista, našli su se brojni uglednici, renomirane javne ličnosti, stručnjaci i branitelji: sportski novinar Krešimir Čampa, odvjetnik Darko Šabijan, poduzetnik Josip Car, sveučilišni profesor Marijan Cingula, pedijatrica Mirjana Kolarek-Karakaš, predsjednik Udruge 7. gardijske brigade „Pume“ Robert Puja…

Svakim novim izborima potpora birača HDZ-u u gradovima i općinama na području Varaždinske županije nezaustavljivo raste. Pobjeda je neupitna! HDZ je s partnerima spreman preuzeti odgovornost za upravljanje Varaždinom. 

KLAUZURA - PRIPREME ZA POBJEDU!

Ovoga je tjedna održana i klauzura varaždinskog HDZ-a na kojoj se okupilo 200-tinjak članova naše stranke - zajedno predstavnicima koalicijskih partnera. Predstavnici svih stranaka u svojim su govorima ukazali na važnost koalicije, izbora za vijeća mjesnih odbora, kao i na nužnost mobilizacije i aktivacije cjelokupnog članstva.

Pobjednička stranka

Uime Povjerenstva varaždinskog HDZ-a okupljenima se obratio Damir Habijan. Pozvao je na zajedništvo te politiku suradnje i dijaloga. Motivirao je članove da izađu na izbore ukazujući na njihovu važnost - kao i na pobjedničke trendove koje ostvaruje HDZ zajedno s koalicijskim partnerima.