Za predsjednika Gradsko vijeće Grada Vukovara jučer je - glasovima desetero vijećnika HDZ-ove koalicije te glasom vijećnice HDSSB-a Slavice Jelinić - izabran Igor Gavrić (HSP-a „Dr. Ante Starčević“), a za dopredsjednika umirovljeni brigadir Pilip Karaula (HDZ). 

Time je dva mjeseca nakon prijevremenih izbora, na zadovoljstvo Vukovaraca, iz drugog pokušaja konstituirano Gradsko vijeće. Mjesto drugog dopredsjednika, koje je naša koalicija džentlmenski prepustila oporbi, ostalo je upražnjeno jer se SDP i SDSS nisu mogli - dogovoriti. 

Iduća sjednica GV-a predviđena je već za 10 dana, a na njoj bi se trebao donijeti gradski proračun. Od ukupno 21 vijećnika i vijećnica, najveći broj - čak sedam - ima HDZ, po četiri SDP i SDSS, tri HSP AS, dok jednog imaju HNS, HDSSB i SNS.

PENAVA: Započinje gospodarski oporavak!

Izjavu gradonačelnika Ivana Penave (HDZ), koju je nakon konstituirajuće sjednice dao predstavnicima medija, donosimo u nastavku: 

Želim izraziti zadovoljstvo što je konstituirano Gradsko vijeće. Uklonjena je posljednja prepreka koja nas je sputavala da krenemo u realizaciju projekata i rješavanje gorućih gospodarskih problema u Vukovaru. A upravo smo to našim sugrađanima obećali.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/penava-preuzeo-kljuceve-grada-prioritet...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-vukovarci-su-prepoznali-hdz-ov-pr...

Za početak, Gradsko vijeće treba hitno donijeti gradski proračun kako zbog kupnje udžbenika za sve školarce, tako i zbog realizacije niza ostalih projekata iz našeg programa poput, primjerice, poticaja za otvaranje lokala u Obrtničkoj ulici ili deblokade gospodarske zone. Gospodarsko-socijalno stanje je teško, mnogi građani - s kojima svakodnevno kontaktiram - nemaju za ogrjev, za režije. Ljude izbacuju iz stanova zbog nemogućnosti plaćanja režija - što je također jedan od problema koji nas najviše pritišće.

KARAULA: 15 tisuća stanovnika više od realnog broja!

Novoizabrani dopredsjednik Gradskog vijeća Pilip Karaula prozvao je Vladu zbog izbjegavanje primjene Zakona o prebivalištu. Istaknuo je da u Vukovaru ima 15 tisuća stanovnika više od realnog broja te da je to generator svih međunacionalnih problema:

- Imamo lažan popis stanovništva i lažan popis birača, a država ništa ne čini da to ispravi. Primjerice, u Ratarskoj ulici, posljednji parni broj je 24, dok je na broju 88, koji zapravo ne postoji, prijavljeno pet članova jedne obitelji. Sličnih pojava ima jako puno.