Predsjednik zagrebačkog (gradskog) HDZ-a Andrija Mikulić osvrnuo se u izjavi za medije na recentna događanja u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Rebalans proračuna - kakvog ga je predložio aktualni gradonačelnik Bandić - nije prihvaćen. Sredstva u proračunu, naime, uvećana su za čak 250 milijuna kuna! Neozbiljno i nerealno! Jer, taj će se novac dobiti jedino ukoliko u korist Grada - u sporu s državom - presudi Trgovački sud. 

Donosimo Mikulićeve ključne poruke:

Rebalans - na temelju čega?

Za HDZ i naše koalicijske partnere neprihvatljiv je prijedlog rebalansa proračuna koji se temelji na neizvjesnom punjenju gradske blagajne. Unaprijed se, naime, očekuje odluka Trgovačkog suda u korist Grada Zagreba! U predloženom rebalansu nalazila se i stavka besplatnih udžbenika za srednjoškolce - HDZ nije protiv besplatnih udžbenika. Treba ih osigurati, ali po kriteriju imovinskog cenzusa. 

ZA kvalitetne projekte - u općem interesu

Ako presuda Trgovačkog suda bude u korist Grada Zagreba - što mi i želimo - treba izraditi novi prijedlog rebalansa. Proračunska sredstva trebaju biti racionalnije raspoređena -  za kvalitetne projekte u općem interesu građana. Dio novca treba usmjeriti, primjerice, na besplatan prijevoz učenika. S HDZ-om nema trgovanja! Jedini interes koji nas vodi je interes građanki i građana Zagreba. Kada i ukoliko prijedlog rebalansa proračuna bude u interesu građana - onda ćemo ga podržati! Vladajuća većina u Gradskoj skupštini više nije stabilna!