Predizbornim igrokazom o „otvaranju“ odavno dovršene dionice nedovršene autoceste Zagreb-Sisak od Buševca do Lekenika Milanović je, prvo, sam sebi skočio u usta! U više je navrata isticao da „neće poput nekih rezati vrpce“, no danas je ipak bez imalo srama upriličio performans, i to na cesti koja ne vodi ni do Zagreba ni do Siska! 

Po uzoru na Lovrić Merzel

No ni to mu nije bilo dosta! Pa je Milanović usto uveo naplatu cestarine na tih 11 kilometara, čime je opet udario po džepovima građana jedne od najsiromašnijih županija - Sisačko-moslavačke! Tako je vrli premijer samo nastavio s pustošenjem županije koju su deset godina uništavale bivša SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel i njezina kriminalna hobotnica. 

No ni to nije sve! Bahati Milanović se o svom dolasku u Sisačko-moslavačku županiju nije udostojao niti obavijestiti župana Ivu Žinića (HDZ), a kamoli ga pozvati na „otvaranje“. O svemu se Žinić danas očitovao na upit mnogobrojnih novinara. Županovu izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

Nastavak Milanovićeve bahatosti

Ni Milanovićev kabinet ni Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture nisu me pozvali - što nipošto nije lijepa gesta. Izabrala me velika većina građana naše županije i bez obzira na različite stranačke pripadnosti zaslužujem bar kurtoazni poziv. Nisam uvrijeđen, ali sve to dovoljno govori o - njima. Nisam, moram priznati, niti iznenađen - jer me premijer me već više puta ignorirao. 

Očito neki doživljavaju Sisačko-moslavačku županiju kao slijepo crijevo, jer se premijer i njegovi suradnici nisi udostojali odgovoriti ni na moje višekratne pozive da sudjeluju na tematskoj sjednici Županijske skupštine na kojoj bismo raspravljali o teškome gospodarsko-socijalnom stanju, o Petrokemiji, Rafineriji i ostalim našim posrnulim tvrtkama.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/zinicevo-pismo-premijeru-tri-godine-ign...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/zinicevo-pismo-milanovicu-nastavljate-p...

Vlada glumi da nešto radi

„Otvaranje“ te dionice autoceste čisti je predizborni trik kako bi SDP-ova vlada odglumila da je nešto napravila. Uostalom, dionica je završena davno prije - na njoj su u zadnje tri i pol godine učinjeni tek kozmetički zahvati. 

Još gore, cesta ovog trenutka ničemu ne služi jer ne vodi - nikamo! Ako se autocesta ne produži do Siska, onda od nje neće imati koristi građani naše županije! Nego će život koji je ionako težak biti još teži! Ako želimo dovesti ulagače te približiti Zagreb Sisku i cijeloj županiji, onda se autocesta mora dovršiti! 

Osim toga, naplata na toj dionici u ovom trenutku nije primjerena budući da cesta nije dovršena. A i stanovnike županije ionako je osiromašila SDP-ova vlast.