Vatrogasnim mjerama ministra Miranda Mrsića narušava se tržište rada, a visokoobrazovani mladi rade za subvencije ispod „minimalca“! „Najbolja vlada do sada“ nije u stanju zaustaviti negativne trendove nezaposlenosti mladih! 

Apel izgubljene generacije 

Jedini trend rasta koji bilježimo u vrijeme Kukuriku koalicije jest onaj nezaposlenosti! - poručio je predsjednik Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije (OBŽ) Domagoj Mikulić na konferenciji za novinare u Osijeku na temu „Apel izgubljene generacije“. 

Zbog alarmantne stope nezaposlenosti mladih u OBŽ-u, ali i diljem Nezaposlene Naše, županijsko vodstvo Mladeži osvrnulo se na novi paket mjera Mrsićeva ministarstva pod zavaravajućim nazivom „Garancije za mlade“ - još jednog u nizu ad hoc poteza SDP-ove vlade koja dugoročno ne nude rješenja, nego stvaraju dodatne probleme. 

Stariji naraštaji strahuju!

Mjere kojima je Mrsić pokušao riješiti problem nezaposlenosti mladih manjkave su i nedorečene - započeo je Mikulić:

- Ovakvim vatrogasnim mjerama ubija se svaka motivacija, želja i nada da će mlade osobe pronaći posao koji žele, a starije generacije strahuju da su lako zamjenjive s novom, jeftinijom radnom snagom. Primjena ovih mjera očekuje se tek 2017. godine, no kao ni prethodne, neće biti dostatne za rješavanje gorućeg problema nezaposlenosti mladih! A prema dosadašnjem iskustvu s (ne)povlačenjem novca iz EU fondova, zbog nesposobne SDP-ove vlade namijenjena nam sredstva zacijelo nećemo u potpunosti iskoristiti. 

Novi hrvatski egzodus 

Mikulić je, također, istaknuo i veliki problem egzodusa mladih, a potom upitao:

- Zar je nezaposlenost morala doseći alarmantnih 50 posto na početku 2014. kako bi Mrsićevo ministarstvo počelo razmišljati o tom problemu? Takvo je ponašanje neodgovorno - vremena je sve manje. Ne postajemo mlađi, ali problem postaje sve veći! Kod nas je javlja opravdani strah da smo izgubljena generacija, stoga upućujem apel SDP-ovoj vladi da donese sustavnu, konzistentnu strategiju razvoja. 

ZABRINUTI ZA SVOJU GENERACIJU!

Podsjetimo, upravo osječko-baranjska Mladež HDZ-a godinama provodi besplatne pripreme za državnu maturu na području Grada Osijeka. Zabrinuti za svoju generaciju, neumorni su u apelima nesposobnoj SDP-ovoj vladi te u humanitarno-društvenom angažmanu u svojoj županiji.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-mladi-i-plemeniti-u-osijeku-bespl...