U zagrebačkoj gradskoj četvrti Novi Zagreb - Zapad svečano je obilježena 25. godišnjica osnutka naše stranke. U prostorijama DVD-a Hrašće mnogobrojni su članovi i simpatizeri u euforičnoj atmosferi proslavili ovaj veliki jubilej. Okupljenima su se obratili prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a - i osobni izaslanik predsjednika Tomislava Karamarka - Andrija Mikulić te predsjednik Područnog odbora HDZ-a Novi Zagreb - Zapad (i potpredsjednik gradske organizacije) Željko Fiolić. 

Plavi Novi Zagreb - Zapad

Fiolić je, podsjetimo, prošle godine postao predsjednik Vijeća Gradske četvrti ovoga zagrebačkog kvarta koji broji više od 65.000 stanovnika. HDZ je tako u Novom Zagrebu - Zapad prvi put nakon 2001. godine preuzeo odgovornost za upravljanje tom gradskom četvrti.

Ugledni gosti

Svojim su dolaskom svečani skup uveličali i predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Milan Kovač, saborski zastupnik Jasen Mesić, potpredsjednik zagrebačkog HDZ-a Mario Župan, tajnik gradske organizacije dr. Ivan Ćelić te tajnik prvog Općinskog odbora HDZ-a Novi Zagreb iz 1990. godine - Vice Vukojević.

Prenosimo ključne poruke Andrije Mikulića i Željka Fiolića koji su - prekidani gromoglasnim pljeskom okupljenih članova, simpatizera i prijatelja - održali motivirajuće govore:

MIKULIĆ: Biti među članstvom - najbolja formula za pobjedu!

Iza nas su četiri velike pobjede. Odlučili smo se za trnovit i težak put - a to je povratak među članstvo. Vratili smo se na teren. To je jedina formula našeg uspjeha. U gradskoj organizaciji izuzetno smo ponosni na Područni odbor Novi Zagreb - Zapad. Ovdje je naša kandidatkinja za predsjednicu pobijedila svog protukandidata. 

Nikad spremniji za izbore!

I ovom prilikom pozivam na zajedništvo. Dolazi vrijeme kada ćemo se ponovno morati dobro mobilizirati. Čekaju nas parlamentarni i izbori za Grad Zagreb. Vidite kako manipuliraju s datumom održavanja tih izbora. Ali nama je to nebitno. Nikada zagrebački HDZ nije bio spremniji za izbore u Gradu Zagrebu. Imat ćemo ozbiljnog kandidata koji će oko sebe imati stručan tim ljudi. Kada pobijedimo, pokazat ćemo kako treba voditi naš grad. Prošlo je vrijeme populizma. Trebaju nam čvrsti i odlučni ljudi koji znaju, hoće i mogu. Završit ću riječima našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana: Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!

FIOLIĆ: Pobijedit ćemo!

Dragi prijatelji, želim vam zahvaliti na dobroj organizaciji, zajedništvu i kvalitetnom radu. Danas smo najjača politička snaga u gradskoj četvrti i pobijedit ćemo na izborima koji slijede. Čast mi je i zadovoljstvo zajedno s vama raditi i djelovati na dobrobit građana Novog Zagreba - Zapad i Hrvatske demokratske zajednice. 

ZA bolji život građana!

S obzirom na gospodarsku situaciju u zemlji i veliku nezaposlenost, mnogo je obitelji u našoj gradskoj četvrti na granici siromaštva i bijede. Stoga ćemo aktivno sudjelovati u radu prvoga socijalnog dućana koji će se otvoriti ove godine. Također, namjeravamo implementirati projekt otvaranja Vijeća gradske četvrti građanima osnivanjem niza povjerenstava sastavljenih od stručnih građana. Isto tako, sustavno pristupamo izgradnji neasfaltiranih cesta, ali i izgradnji vodoopskrbe i odvodnje.

Povijesna odgovornost

Ovom zemljom vlada skupina amatera kojoj je moć samoj sebi svrha, a ostanak na vlasti jedini je kriterij uspjeha. Zbog njih su naše obitelji, mladi, branitelji, radnici i seljaci ostali poniženi i obespravljeni. HDZ na čelu s predsjednikom Karamarkom ima povijesnu odgovornost da u izbornim pobjedama koje slijede donese boljitak i perspektivu svakom hrvatskom građaninu.