Još se nisu bili niti slegli dojmovi nakon slavlja HDZ-ove koalicije na prijevremenim izborima u Vukovaru 15. lipnja, a naš je gradonačelnički kandidat Ivan Penava - kojem je za dlaku izmakla apsolutna pobjeda još u 1. krugu - nastupio na XVI. općem saboru HDZ-a u Zagrebu. I to kao posebni govornik, mimo prijavljenih diskutanata, čime je vodstvo obnovljenog HDZ-a još jednom potvrdilo da, kako reče sami Penava, živi s Vukovarom.

Prenosimo ključne poruke iz govora budućega vukovarskog gradonačelnika:

O IZBORNOJ POBJEDI 

Ove nedjelje, na prijevremenim izborima, ostvarili smo veliku pobjedu. HDZ-ova koalicijska lista osvojila je za Gradsko vijeće 44 i pol posto - gotovo dvostruko više od SDP-a! Na izborima za gradonačelnika, pobijedio sam dosadašnjega SDP-ova gradonačelnika za 11 posto. Nedostajalo nam je tek dvjestotinjak glasova da se sve završi već u 1. krugu.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-pobjeda-u-vukovaru-dvostruko-vise...

Koliki je to porast snage HDZ-a, dovoljno govori jedan podatak - na prošlim izborima, prije godinu dana, SDP-ov nas je gradonačelnički kandidat i u 1. krugu pobijedio s kojih tri posto razlike! Kad se to zbroji, povećali smo rejting za cijelih 14 posto!

O GRADU AFERA & BEZNAĐA

Vukovarke i Vukovarci na izborima su jasno poručili da ne žele biti taocima donedavnoga SDP-ova gradonačelnika, duboko kompromitiranog kriminalnim aferama, suđenjima, optužnicama za potkradanje djece... Zbog njega su investitori zaobilazili Vukovar u širokom luku. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-penava-u-bujici-snaga-za-bolji-vu...

Vukovar je, umjesto grada ponosa i dostojanstvenog života, za njegovoga zlosretnog mandata postao grad slučaj. Grad beznađa, grad izgubljenih radnih mjesta, zatvorenih poduzeća i obrta... 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-vukovar-bira-zeli-li-ostati-grad-...

O HDZ-ovu PROGRAMU ZAPOŠLJAVANJA

Naša pobjeda, naposljetku, potvrda je da su građani prepoznali naš program zapošljavanja i gospodarskog oporavka Vukovara. Umjesto magli, obećanja o nepostojećim milijardama eurama i fantomskim žičarama, ponudili smo - za razliku od naših konkurenata - ostvarivi program sa stimulativnim mjerama i konkretnim razvojno-investicijskim projektima. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/snaga-za-bolji-vukovar-za-kvalitetniji-...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-hdz-ovu-programu-zaposljavan...

O KARAMARKOVOJ POTPORI 

Naš vukovarski program dio je mozaika nacionalnog programa HDZ-a koji će izvući zemlju iz krize. Zahvaljujem se, od srca, predsjedniku Karamarku i vodstvu HDZ-a što je uistinu od prvog dana s nama. Ukazana nam je velika čast - u Vukovaru je objavljena kandidatura buduće predsjednice Republike Hrvatske! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-kolinda-grabar-kitarovic-preds...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/predsjednistvo-i-nacionalno-vijece-h...

Ovo vodstvo istinski se brine o našem gradu, živi s njim, misli na njega. Nakon dugih godina, osjećamo apsolutnu podršku!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-plenkovic-i-maletic-u-penavinu-spotu

Kompletni Penavin govor možete pogledati u nastavku: