Nakon prijevremenih lokalnih izbora u Novom Marofu - na kojima je kandidat koalicije HDZ-HSS-BUZ Siniša Jenkač dobio potporu 47,01 posto izašlih birača - u Varaždinu je jučer održana konferencija za medije na kojoj su govorili član Predsjedništva HDZ-a Josip Križanić, predsjednik županijske organizacije varaždinskog HDZ-a Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HSS-a Zvonimir Sabati, te budući gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. 

Većina u Gradskom vijeću

Podsjetimo, u drugi krug izbora za gradonačelnika Novog Marofa ušli su naš kandidat Siniša Jenkač s osvojenih 47,01 posto glasova, te donedavni gradonačelnik i kandidat Narodne stranke - reformista Darko Hrenić, koji je osvojio 27,6 posto glasova. Pobjedu na izborima za Gradsko vijeće ostvarila je lista HDZ-HSS-BUZ  koja će u novom sazivu od ukupno sedamnaest imati devet mandata. Slijede reformisti s tri mandata, zatim HNS-HSU i SDP s po dva te Laburisti koji su osvojili jedan mandat.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-za-bolji-novi-marof-gradani-prepo...

Donosimo njihove izjave:

JENKAČ: Projekti ZA bolji Novi Marof!

Građani su svojim glasovima potvrdili da žele promjenu na vlasti u gradu. Razlika od gotovo 20 posto (više od tisuću glasova) nedostižna je prednost za protukandidata, bivšeg gradonačelnika Darka Hrenića iz Narodne stranke - reformisti. Vjerujem da će mi potporu dati glasači HNS-a s kojim imamo dobre odnose i nismo zavađeni. Vjerujem i u potporu HSU-a koji će kroz stabilnu većinu u Vijeću moći ostvariti neke svoje zahtjeve. Hrvatski laburisti javno su se već očitovali kritikom protiv bivšeg gradonačelnika Hrenića i vjerujem da ću dobiti i potporu tog dijela birača.

Očekujem pobjedu u drugom krugu, a što se tiče budućeg rada u Gradskom vijeću, smatram da ćemo lakše ostvarivati projekte koje je prethodna vlast stopirala. Mnogo je stvari koje ćemo morati pokrenuti. Rezultati izbora su jasan pokazatelj da bivša vlast nije znala voditi grad.

Ističem da će moji prioriteti biti pokretanje poduzetničkih zona na području Novog Marofa, projekti energetske učinkovitosti te rješavanje problema prostora za srednju školu. S druge, izražavam zabrinutost zbog manjka od dva milijuna kuna u gradskoj blagajni, koliko je ostavio dosadašnji gradonačelnik.

STRIČAK: Pad potpore strankama Kukuriku koalicije!

Ovo je odraz stalnoga rasta potpore HDZ-u i njegovim partnerima, a Sinišu Jenkača ćemo snažno poduprijeti u 'drugom poluvremenu' kada se očekuje veličanstvena pobjeda našega kandidata.

Rezultati prvog kruga prijevremenih lokalnih izbora uvod su u našu pobjedu u drugom krugu 22. ožujka. Siniša Jenkač bit će prvi HDZ-ov gradonačelnik u Varaždinskoj županiji nakon 2009. godine. Jenkač ima potporu cjelokupne stranačke organizacije, kao i potporu svih HDZ-ovih općinskih načelnika u županiji.

Potpora strankama Kukuriku koalicije nakon svakih izbora u županiji pada dok reformisti, pokazali su ovi izbori, nisu zaživjeli - niti neće - u mjeri u kojoj su priželjkivali i najavljivali. Vjerujem da će HNS dati potporu našem kandidatu u drugom krugu jer su HNS i reformisti u velikoj zavadi.

KRIŽANIĆ: HDZ spreman za parlamentarne izbore!

Ako će se izbori za Hrvatski sabor održati ranije, HDZ je već sada spreman.

SABATI: Nakon Novog Marofa - pobjeda i na parlamentarnim izborima!

Koalicija HDZ-HSS-BUZ pokazala je svoju pravu snagu te vratila svoje pozicije u Novom Marofu. To je snažna poruka biračima u Varaždinskoj županiji. Pobjeda u Novom Marofu dodatni je motiv da se na parlamentarnim izborima napravi što bolji rezultat.