Kandidat koalicije HDZ-HSS-BUZ premoćno je pobijedio u prvom krugu prijevremenih izbora za sisačko-moslavačkog župana! Prema neslužbenim rezultatima osvojio je 48,43 posto glasova, ostavivši iza sebe kandidata SDP-a za gotovo 15 posto glasova! Žinić je pobijedio u svim gradovima u županiji, čak i u Sisku! 

Velika je šteta što će samo zbog stotinjak glasova koji su nedostajali Žiniću proračun ove županije, koju su gospodarski uništili bivša županica Marina Lovrić Merzel i njezin SDP, morati izdvojiti tri milijuna kuna za drugi krug izbora. 

U pobjedničkom govoru, budući župan Ivo Žinić ponovio je da će njegov prvi potez biti ukidanje izmišljenih savjetničkih mjesta, kojima je SDP protuzakonito kupovao potporu u županiji. Umjesto da godišnje plaća  „savjetnike“ oko 1,6 milijuna kuna, taj će novac uložiti u zapošljavanje. Narod je očito prepoznao HDZ-ov program gospodarskog oporavka i zapošljavanje sisačko-moslavačke županije i ujedno nedvosmisleno poručio da je došao kraj SDP-ovu kriminalu, korupciji, nepotizmu, uhljebljivanju podobnika, izmišljanim savjetnicima…

Došao je kraj desetogodišnjoj agoniji zvanoj SDP!