Snažne riječi podrške, vjera u pobjedu, prijateljski stisak ruke i pohvale za program gospodarskog oporavka i zapošljavanja Sisačko-moslavačka županije. Buduća predsjednica RH Kolinde Grabar Kitarović već je drugi put u dvanaestak dana pohodila SMŽ kako bi poduprijela Ivu Žinića, kandidata za župana pobjedničke koalicije HDZ-HSS-BUZ-HSP.AS! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-izaberimo-ljude-koji-vole-svoj...

I uopće ne sumnjamo: u 2. krugu izbora 26. listopada i ta će se se županija vratiti plavoj boji! Došao je, nakon desetljeća prevara, kraj agoniji zvanoj SDP! Kraj kriminalnoj hobotnici SDP-a i partijskoj „imperatorici“ Marini Lovrić Merzel koje su, sustavno, pustošile ovaj dio Hrvatske! Vrijeme je za promjene!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-podrska-buducem-zupanu-zinicu-jed...

U Petrinji je - s Grabar Kitarović kao posebnom gošćom - održan središnji predizborni skup za banovinski dio Sisačko-moslavačke županije. Osim buduće predsjednice RH i skorašnjeg župana, na velikom su skupu govorili i Žinićevi zamjenici Marin Piletić (HDZ) i Anita Sinjeri Ibrišević (HSS). Donosimo njihove najvažnije poruke:

SINJERI IBRIŠEVIĆ: Domoljubi vole domovinu, a SDP-ovi grabežljivci njenu imovinu!

Našu koaliciju čine vrijedni, pošteni ljudi, koji imaju snage, volje i energije da vrate svjetlost u Sisačko-moslavačku županiju! SDP-ovci su, naime, županiju vodili sebi u korist, radi osobnog bogaćenja, a protivno interesima građana. Ni oni s Markova trga ništa nisu bolji: prema našoj županiji odnose se maćehinski, rade na štetu svih nas. SDP nam nudi jedino vrtnju u začaranom krugu, bezidejnost, bezglavost, bahatost, aroganciju, kriminal i korupciju. Dok domoljubi vole svoju domovinu, grabežljivci vole njenu imovinu! To ne zaslužuju branitelji koji su poginuli za Domovinu! Stoga, poručujem svima, iziđite 26. listopada na izbore!

PILETIĆ: Gdje je cijelo desetljeće bio „hrabri“ Davorko Vidović Merzel?!

Čitao sam danas jedno pismo. Da sam ja napisao to pismo, vjerujte, bilo bi me sram. Milanovićev kandidat Davorko Vidović upitao je građane Sisačko-moslavačke županije: „Jesam li ja hrabar?“. Gdje mu je hrabrost bila kada je deset godina šutio o korupciji i kriminalu koje je njegova stranačka prijateljica, dojučerašnja SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel, sijala ovom županijom?! Ni u peti! Gdje mu je bila hrabrost kada je trebao reći „NE“ najbližim suradnicima Marine Lovrić Merzel? Ni u primisli! Uzeo ih je za svoje zamjenike. Lažno se kititi hrabrošću i takvo pismo poslati na 70.000 adresa diljem naše županije - zar ga nije sram?! To je vrijeđanje svih nas, vrijeđanje zdravog razuma, bahatost i pokušaj prikrivanja svega onoga što je do sada SDP radio!

Hrabrost - sinonim za Žinića!

Za razliku od njega, koji ne zna što je hrabrost, mi smo i prije godinu i pol dana ponudili čovjeka koji zna što je hrabrost. Koji je, kada je trebalo, pokazao tu hrabrost. Ivo Žinić u svim svojim životnim izazovima bio je tamo gdje ga je Hrvatska tražila - sudjelovao je u Domovinskom ratu časno braneći svoj dom, svoju obitelj, svoj grad i svoju županiju. I kada je trebalo obnavljati Domovinu, prvi je zasukao rukave. I kada je trebalo - građanski hrabro - upozoriti na kriminal nedodirljive Marine Lovrić Merzel i njezinog SDP-a, i tada je bio među prvima! A gdje su oni bili? Gdje je bio Davorko Vidović Merzel?!

ŽINIĆ: Nismo se borili za ovakvu državu!

Bili smo spremni položiti svoj život za Hrvatsku, nismo gledali što ćemo dobiti! Mnogi prijatelji, nažalost, nisu danas s nama. Dali su živote kako bismo mi danas mogli uživati slobodu. Ali ne slobodu kakvu danas imamo - da gledamo pognute glave, tužnih lica, da gledamo ljude kako kopaju po kontejnerima! Ja se, zajedno sa svojim suborcima, za takvu državu nisam borio! Mi smo željeli modernu i bogatu državu koja pruža blagostanje i omogućava normalan život!

Volonterski centri za starije

Stoga ćemo, nakon izborne pobjede, osnovati volonterske centre u Sisku, Petrinji, Glini, Kutini, Popovači… Kroz centre želimo pomoći našim starijim sugrađanima, omogućiti im dostojanstveni život - da mogu normalno doći do svog liječnika, da ne moraju misliti tko će im donijeti kruh, mlijeko ili lijekove, tko će im pocijepati drva, obaviti kućanske poslove... 

Zajedništvo. Snaga.

Jedino zajedništvom možemo pobijediti. Pozivam na ono zajedništvo koje smo imali 90-tih kada smo pod vodstvom predsjednika dr. Franje Tuđmana pobijedili u nametnutom nam ratu! Nikada se neću sramiti hrvatske države - ni svoje stranke! HDZ-ovac sam i time se ponosim! Nisam poput svog konkurenta Vidovića, koji i danas pokušava zatajiti SDP, prijateljicu Marinu i svoje dožupane! Kaže: „Nije mene SDP postavio, ja sam svoj“! Ma nisi ti svoj - ti si ničiji! 

GRABAR KITAROVIĆ: Žinić - čovjek s programom i vizijom!

Došli smo podržati Ivu Žinića, Marina Piletića i Anitu Sinjeri Ibrišević ne samo zato kako bismo nastavili kontinuitet HDZ-ovih pobjeda, ne samo zato što je Ivo Žinić čovjek s programom i vizijom, nego i zato što sam ga upoznala kao čovjeka koji ima srce do neba! Srce koje kuca za vas, za Sisačko-moslavačku županiju, za Hrvatsku. Duboko mu se divim!

Kraj SDP-ovoj korupciji i diletantizmu 

Stanje u Hrvatskoj danas, blago rečeno, nije sjajno. No Milanoviću je i nakon tri godine mandata za sve kriv HDZ. Pa valjda mu je i onu cijev u stanu postavljao neki HDZ-ovac!? Vi ste u ovoj županiji, u zadnjih deset godina, možda i najbolje uvidjeli kako vlada SDP. Uništavaju nas, razaraju. Došao je krajnji trenutak da to promijenimo! Ne možemo više dopustiti da Sisačko-moslavačka županija bude jedna od tri najsiromašnijih u Hrvatskoj! 

Josipovićev svijet tišine

A što nam na sve to veli predsjednik Ivo Josipović? Apsolutno ništa - šuti! Govorio je o nekakvoj novoj pravednosti, koju valjda vidimo na ljudima koji kopaju po kontejnerima, na umirovljenicima koji su izgubili dostojanstvo. Kakav je odnos njegovog SDP-a prema braniteljima, prema mladima koji svakodnevno odlaze iz Hrvatske, prema radnom čovjeku koji ne prima plaću? Kakav je odnos prema seljacima, obrtnicima? A Josipović svejedno šuti! Hodao je po Hrvatskoj pet godina i nije vidio što se zbiva?! Nije vidio kako živi narod?! 

No pokušava nam opet zamazati oči. Jedino što više nije u pitanju „nova pravednost“, nego „novi ustav“. Neće proći! Neka se makne s Pantovčaka i prepusti mjesto onome tko zna, može i hoće! 

DOM UMIROVLJENIKA, SUSRET SA ŽENAMA

Prije predizbornog skupa, Grabar Kitarović i Žinić - u pratnji predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Siska Željka Krapljana - obišli su gradsku šetnicu i Dom umirovljenika, u kojem su razgovarali o problemima starijih građana te im predstavili socijalni program naše stranke u Sisačko-moslavačkoj županiji, s naglaskom na osnutku volonterskih centara. 

Buduća predsjednica RH sastala se i s predstavnicama ženskih udruga i poduzetnicama u Gradu Sisku.