U dvije riječi - apsolutna pobjeda! Naša stranka - zajedno s koalicijskim partnerima - na nedjeljnim izborima u Karlovcu za vijeća 12 gradskih četvrti i 26 mjesnih odbora hametice je porazila SDP-ovu koalicijsku listu. 

Pobijedili smo u svim gradskim četvrtima - 12 od 12! Te u 24 od 26 mjesnih odbora! Preračunato u mandate: HDZ-ova koalicija ukupno je dobila 236 vijećnička mjesta, SDP 44, a sve ostale liste 34. I u postocima je rezultat uistinu impresivan: HDZ - 65,9; SDP - 18,8!

Srušen „urbani mit“

Iznimno je važno naglasiti da su ovi izbori srušili mit o urbanim sredinama koje, tobože, glasuju „samo za SDP“! Evo istine - u svim gradskim četvrtima pobijedila je plava boja! SDP - totalno poražen. I ponižen. Građani su prepoznali da jedino HDZ sa svojim programom može razviti Grad Karlovac. 

Nastavljena je tako pobjednička niska i dominacija plave boje na svim izborima - lokalnim (redovitim ili prijevremenim), europskim, predsjedničkim, pa sve do mjesnih. Sjajan je to rezultat - sinergijski učinak nepokolebljivih političkih stajališta nacionalnog vodstva i silnog angažmana lokalnih organizacija. 

Uvijek sa svojim narodom!

Predani rad na terenu - među ljudima i s ljudima. Izbori su jedina istinska anketa - a glas naroda jedino mjerilo. I kao što je predsjednik Karamarko nedavno u Karlovcu poručio - naša su Hrvatska i naši ljudi jedina misao vodilja najvećoj, stožernoj stranci hrvatskog naroda. Narod se vratio HDZ-u jer se HDZ vratio svom narodu!

Nakon izbornog trijumfa, u izbornom stožeru - ponos i zadovoljstvo. Novinarima su se obratili karlovački gradonačelnik (i nacionalni potpredsjednik HDZ-a) Damir Jelić te predsjednik gradskog HDZ-a Damir Mandić.  

Njihove izjave možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

JELIĆ: Služiti narodu, a ne vladati!

HDZ i koalicijski partneri kontinuirano pobjeđuju - dva put na izborima za Europski parlament, lokalnim, predsjedničkim… Jasno je da su ovi rezultati priprema terena za jesen - jer došlo je vrijeme da HDZ ponovno preuzme odgovornost za vođenje države. Teška je situacija - i u Hrvatskoj i Karlovcu. Sretni smo zbog rezultata, ali smo u mislima sa svima potrebitima. 

Naša je suzdržanost izraz naše skromnosti - nema euforije, a uspjeh nam je dodatni motiv da nastavimo s predanim radom. Ovaj je rezultat ujedno i povratna informacija o mom radu u trećem gradonačelničkom mandatu. Građani su ga prepoznali - znaju što znači služiti, a ne vladati!

MANDIĆ: Rješavanje problema sugrađana - smisao politike!

Pobijedili smo u svim gradskim četvrtima! Od 12 četvrti - samo u jednoj ćemo morati koalirati. U svima ostalima - sami imamo natpolovičnu većinu. Od 26 mjesna odbora - u njih 24 već sutra možemo konstituirati vijeće. 

HDZ svim izborima pristupa krajnje ozbiljno i odgovorno - što pokazuje i ovaj rezultat. Dobiveno povjerenje Karlovčanki i Karlovčana za nas je velika obveza! Svi naši članovi - koji su ušli u vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora - trudit će se realizirati sve ono što smo najavili na predizbornim lecima. Za nas su ovo važni izbori - rješavanje problema naših građana doživljavamo kao smisao bavljenja politikom.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-karlovacka-zupanija-srcem-za-hdz