Novi župan Ivo Žinić, zajedno s dožupanima Marinom Piletićem i Anitom Sinjeri Ibrišević (HSS), službeno je danas preuzeo upravljanje Sisačko-moslavačkom županijom. Ovlasti mu je predao dosadašnji obnašatelj dužnosti župana Zdenko Vahovec (SDP), jedan od zamjenika bivše županice Marine Lovrić Merzel. 

Nakon primopredaje župan Ivo Žinić obratio se mnogobrojnim novinarima. Donosimo njegove najvažnije poruke:

Nastavak županijskih projekata

Nastavit ćemo s već započetim županijskim projektima i nijedan, ako se provode po zakonu, nećemo zaustaviti. Čeka nas puno posla. Već ću danas zasukati rukave i započeti s realizacijom svojega gospodarskog  i socijalnog programa. Kao župan, podjednako ću se brinuti o svim stanovnicima i svim dijelovima naše županije, vodit ću računa o njenome ravnomjernom razvoju.

Ukidanje izmišljenih savjetnika

Moja prva odluka bit će ukidanje izmišljenih savjetničkih mjesta koji su ovu županiju koštali gotovo 2 milijuna kuna godišnje, a nisu dali nikakve rezultate. Ta sredstva ćemo dijelom upotrijebiti za zapošljavanje mladih, a dijelom ćemo ih, nakon rebalansa županijskog proračuna, prenamijeniti za financiranje asistenata djece s posebnim potrebama - što je prošlog tjedna ukinula SDP-ova vlada. 

Razvojni proračun

Dakako, provest ćemo dubinske analizu zaduženja i obveza naše županije pa ćemo vidjeti koliki i kakvi će kosturi poispadati iz ormara. Pred nama je i donošenje županijskog proračuna za 2015. - čiji smo nacrt već izradili. Ne očekujem da će biti problema kod njegovog donošenja, smatram da će ga - bez obzira na političku opciju - podržati i ostali vijećnici u Županijskoj skupštini. Ne želimo nove izbore -želimo donijeti razvojni proračun koji će odražavati sve ono pozitivno što smo u kampanji najavljivali. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-zinicev-program-za-spas-sisacko-m...

Žinićevu izjavu u cijelosti pogledajte u nastavku: