Za dobre vijesti nikad nije kasno! Drevni Solin - jedno od ishodišta naše kulturno-povijesne baštine - pod vodstvom HDZ-ova gradonačelnika Blaženka Bobana ne prestaje oduševljavati uspjesima. Ne samo da je demografski najmlađi grad u Hrvatskoj, nego ga je u Londonu Europski poduzetnički zbor (European Business Assembly/EBA) - koji prestižno priznanje dodjeljuje u suradnji sa Sveučilištem u Oxfordu - proglasio jednim od najboljih poslovnih odredišta u Europi! 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/hrvatska-nestaje-sdp-ovu-vladu-ne-zanima

Uz bok Budimpešti portugalskoj Bragi, Solin je proglašen gradom s velikim potencijalom za ulaganje. Gradonačelnik Boban osobno je u Londonu primio vrijedni certifikat koji dodjeljuju eminentni stručnjaci, poduzetnici, investitori, arhitekti… 

Solin - grad primjer

Predanost poslu na kraju se uvijek isplati, a upravo Boban neprestance „gura“ odlične projekte i „izgara“ za svoj grad. Otud i snažna podrška građana - na zadnjim (lokalnim) izborima potvrdio je svoj gradonačelnički mandat sa skoro 70 posto dobivenih glasova! Boban:

- Za naše uspjehe sinergijski su zaslužni geostrateški položaj - jer smo na Bogom danoj lokaciji, vitalnost - jer smo već duži niz godina za redom najmlađi grad u Hrvatskoj, stabilnost političke uprave, otvorenost i učinkovitost gradske administracije te sigurnost grada.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/na-proslavi-male-gospe-i-dana-grada-...

Mnogobrojne poslovne ponude

Gradonačelnik - ne bez ponosa - ističe da su nakon ove prestižne nagrade već počele pristizati brojne poslovne ponude i pisma namjere iz cijelog svijeta. Pred Solinom se otvaraju mnoge prilike za daljnja ulaganja i razvoj. U Londonu je potpisao i memorandum koji jamči marketinšku potporu solinskim investicijskim projektima. 

- Predstavili smo se kao potencijalna destinacija arheološko-povijesnog turizma, a za takva su ulaganja izniman interes iskazali Malezija, Katar, Kuvajt… Male ili obiteljske tvornice su dobrodošle i nadam se da će ta otvorenost prema nizu poduzetnika biti od obostrane koristi. Ali to je tek početak. Sudjelovanje u marketinškom programu EBA-e otvara nam mogućnost suradnje i s ostalim investitorima, međunarodnim organizacijama i zakladama. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-solina-2-umjesto-da-pomaze-...

SDP-ovci, vidite da se može!