Svečana 25. obljetnica osnutka HDZ-a u dvjema zagrebačkim gradskim četvrtima - Trešnjevci sjever i Trešnjevci jug, obilježena je ovaj tjedan u prepunoj dvorani Mjesnog odbora Knežija. Motivirajući govor održao je izaslanik predsjednika Karamarka - predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ i član Predsjedništva - Milan Kovač. 

Ugledni gosti

Proslavi su nazočili brojni ugledni gosti, među kojima i potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner. Mnogobrojnim članovima i simpatizerima obratili su se i prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Andrija Mikulić te predsjednici područnih odbora Trešnjevke jug Krešimir Rukavina i Trešnjevke sjever Dražan Bilokapić - dviju gradskih četvrti koje zajedno imaju više od 122 tisuće stanovnika.

Prenosimo ključne poruke svih govornika:

KOVAČ: Ispravit ćemo nepravdu koju trpe naši građani!

Zahvaljujući dr. Franji Tuđmanu i politici Hrvatske demokratske zajednice spašen je hrvatski narod. I to ne samo u Hrvatskoj, već i u BiH. I danas - kao i prije 25 godina kada smo osnivali HDZ- imamo medije protiv nas i opet neumorno hodamo i objašnjavamo hrvatskom narodu što se događa. Ponovno ćemo - kao i početkom devedesetih godina - pobijediti na izborima za Hrvatski sabor! Pobijedit ćemo dvotrećinskom većinom i promijeniti članak 45. Ustava, koji onemogućava hrvatskim državljanima da glasuju izvan Domovine.

MIKULIĆ: Nosimo Hrvatsku i Zagreb u srcu!

Pokazali smo na predsjedničkim izborima da imamo veliki potencijal u Gradu Zagrebu. Vraćamo se iskonu, imali smo snage raščistiti sa svim lošim u stranci. Vi ste čestiti i pošteni ljudi, svi vi članovi HDZ-a. Kad smo zajedno ne može nas nitko pobijediti. Mi znamo, hoćemo i možemo jer nam je Hrvatska u srcu, Zagreb nam je u srcu. A glavni jamac za pobjedu ste vi - članstvo Hrvatske demokratske zajednice!Hoće li prije biti parlamentarni izbori, a zatim izbori u Zagrebu - nama je u HDZ-u potpuno svejedno, jer ćemo i na jednima i drugima - pobijediti!

RUKAVINA: HDZ je jedna duša i jedno tijelo!

Sada u HDZ-u vlada zajedništvo kakvo dugo nismo imali. Svi smo kao jedna duša i jedno tijelo. Novo vodstvo stranke vratilo se temeljima devedesetih godina, vratilo se među članstvo i na tome smo im iznimno zahvalni. Trešnjevka jug u drugom krugu predsjedničkih izbora dala je novoj predsjednici nešto više od 15.000 glasova na koje sam ponosan. Sve vas pozivam na predani rad za stranku i na mobilizaciju za predstojeće izbore.

BILOKAPIĆ: Ne krijemo optimizam - idemo do pobjede!

Neki „nezavisni“ analitičari mogli su govoriti da je naša prva pobjeda na izborima bila slučajna, ali to ne mogu reći za četiri velike pobjede u nizu. U posljednje dvije godine Zagreb na svim izborima daje dodatnu vrijednost HDZ-u. Svaki od članova je medij HDZ-a - u svom okruženju, u svojoj zgradi, na svom poslu. Uložit ćemo napor i pobijediti na sljedećim izborima. Optimizam u ovako organiziranom HDZ-u ne smijemo tajiti.