Srednje i malo poduzetništvo, kako često ističe predsjednik Karamarko, temelj su gospodarskog oporavka Hrvatske. I naša predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović pokazala je da itekako ima sluha za gospodarstvenike i njihove probleme - nagomilane uslijed katastrofalne ekonomske politike SDP-ove vlade.

Obrtnici i poduzetnici - okosnica oporavka!

Sinoć se tako u Sportskom centru „Sava sport“ u Sesvetama, na istoku glavnog grada, susrela s oko 130 zagrebačkih gospodarstvenika, koji zapošljavaju više od 10.000 ljudi. Dočekana gromoglasnim pljeskom u prepunoj dvorani, buduća predsjednica RH istaknula da će uvijek pomagati gospodarstvenicima i posvećivati se njihovim problemima.

Nakon pozdravnog govora domaćina - predsjednika područnog odbora HDZ-a Sesveta Ante Plazonića - mnoštvu su se obratili Grabar Kitarović i Andrija Mikulić, prvi čovjek naše stranke u Gradu Zagrebu. Izdvajamo njihove ključne poruke:

GRABAR KITAROVIĆ: Hitno promijeniti gospodarsku klimu!

Hrvatska je zapala u apatiju i beznađe, a cilj mog programa upravo je preokrenuti hrvatsko društvo, vratiti mu optimizam i nadu. Krajnje je vrijeme da promijenimo gospodarsku klimu! Nevjerojatno je da je Hrvatska - s ovolikim potencijalima - dobila „crveni karton“ od Europske komisije. A to se događa, među ostalim, i zbog izrazito negativnog odnosa vlasti prema gospodarstvenicima - onima koji stvaraju. Njima hitno treba olakšati posao, osigurati bolje uvjete za rad! 

Sporost i nepredvidljivost države

Razgovarala sam s puno stranih i domaćih poduzetnika i najčešće čujem dvije primjedbe: sporost državnog sustava i njegova nepredvidljivost. To moramo promijeniti! Kao predsjednica, posebno ću se zalagati za gospodarski rast. Spremna sam ne samo lupiti šakom o stol predsjedniku Vlade i sazvati sjednicu, nego i kucati na sva potrebna vrata te rješavati pojedinačne probleme. 

MIKULIĆ: Potpora poduzetnika i obrtnika!

Gospodarstvenici Grada Zagreba prava su, konkretna vrijednost - dodana vrijednost u našem društvu. Oni zapošljavaju više od 10.000 ljudi i čine četvrtinu cjelokupnoga hrvatskog gospodarstva. U Zagrebu je sve manje obrta jer Grad i država ne mare za njih. Srećom, naša je predsjednička kandidatkinja pokazala da ima sluha za njih. Ona će sigurno postati predsjednica jer jer, između ostalih, poduzetnici i obrtnici bezrezervno podržavaju.