Krajem 80-ih prošlog stoljeća za sudjelovanje na seoskome nogometnom turniru prijavila se ekipa pod nazivom „Hrvatski sinovi“. Nakon prigovora organizatora, naziv je promijenila u - "Zabranjeno ime". Dečki iz te ekipe ubrzo će sačinjavati nukleus naše stranke u Andrijaševcima i Rokovcima...

S tom pričom o zajedništvu, ponosu i prijelomnim trenucima suvremene hrvatske povijesti - prikazanom u dokumentarnom filmu - započelo je svečano obilježavanje 25. obljetnice osnutka HDZ-a u toj općini pokraj Grada Vinkovaca (Vukovarsko-srijemska županija). U zgradi obnovljene Stare škole (iz 1894.) okupljenim članovima i simpatizerima obratili su se potpredsjednik naše stranke (i predsjednik županijskog HDZ-a) i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, politički tajnik Tomislav Čuljak i predsjednik općinskog ogranka (i načelnik Općine) Damir Dekanić. 

Prilog s Vinkovačke televizije možete pogledati, a u nastavku prenosimo ključne poruke iz govora:

GALIĆ: Gdje se skriva Jakovina? 

Odgovornost za loše stanje u Slavoniji mora preuzeti SDP-ova vlada. Žalosno je da brojni mladih ljudi odlaze iz naše županije i iz Hrvatske u potrazi za poslom. Centralizacijom Hrvatskih šuma, tj. ukidanjem računa Upravi šuma Podružnice Vinkovci, sva ostvarena dobit odlazi u Zagreb. U našoj županiji tako više ne mogu kupiti ni toalet papir. Istodobno, ministar Jakovina ne obilazi poljoprivredne proizvođače, ne rješava njihove probleme - nego bježi od njih! 

ČULJAK: Neraskidiva veza s braniteljima!

Prisjetio sam se onih dana kada smo ovdje dovezli oružje u dvorište jedne obiteljske kuće i podijelili kalašnjikove - tako je nastajala Hrvatska vojska. Neraskidiva je ta veza između HDZ-a i branitelja. Naša im stranka nikada neće okrenuti leđa - šaljemo veliki pozdrav svim braniteljima u Savskoj 66! Nakon dubokoga ekonomskog i socijalnog ponora u koji nas je povukla Milanovićeva diletantska vlada, HDZ će - kada na parlamentarnim izborima preuzme vođenje Hrvatske - pokrenuti gospodarski oporavak i zapošljavanje! 

DEKANIĆ: Sto novih članova!

Nove snage naše stranke nikada neće zaboraviti temelje HDZ-a. U samo dvije godine u našoj smo općini dobili 100 novih članova! Mi svi jedva čekamo parlamentarne izbore - Nećemo propustiti priliku da stvorimo bolju Hrvatsku, koju ćemo ostaviti u nasljeđe svojoj djeci!