Na rođendanskoj proslavi naše stranke u gradu pod Nehajem jednak ponos i domoljubni zanos kao i prije četvrt stoljeća. U dvorani senjskog Doma kulture, koja je bila tijesna za sve članove i simpatizere koji su nazočili svečanom obilježavanju 25. obljetnica osnutka HDZ-a u Senju, motivirajući govor - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao je predsjednik Tomislav Karamarko.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-gospica-2-hdz-se-nece-povla...

Osim predsjednika Karamarka skupu su se obratili predsjednik ličko-senjskog (županijskog) HDZ-a Darko Milinović, gradonačelnik Senja i predsjednik senjskog HDZ-a Darko Nekić te Marko Nekić, jedan od utemeljitelja HDZ-a u Senju.

U nastavku donosimo njihove ključne poruke:

DARKO MILINOVIĆ: Zajedništvo pobjeđuje!

Moramo se nakloniti svima koji su svoje živote riskirali za osnivanje stranke i slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Sjetimo se svih branitelja iz Senja koji su branili Liku i cijelu županiju. Nema tih ciljeva koje Hrvati ne mogu ostvariti kada su zajedno. Slijedi nam peta pobjeda na parlamentarnim izborima, i sigurni smo u pobjedu u Senju. Treba nam zajedništvo! Maknimo svoje osobne interese iza, a neka nam interesi HDZ-a i Hrvatske budu na prvom mjestu.

DARKO NEKIĆ: ZA bolji Senj!

Prvi predsjednik senjskog HDZ-a , dr. Ante Žarkov u tim opasnim vremena prije 25 godina sa svojim suradnicima odradio je velik posao. Pred nama je još jedna velika zadaća - parlamentarni izbori na kojima ćemo pobijediti kao i na nedavnim predsjedničkim izborima te preuzeti odgovornost za razvoj Hrvatske.

Buduća HDZ-ova vlada izgradit će cestu Križišće-Žuta Lokva, plinovod, Hidrocentralu Senj II i vratiti ukinute trajektne linije. Zaustavit ćemo depopulaciju kojom Senj svakih desetak godina gubi tisuću stanovnika. Vlada na čelu s predsjednikom Karamarkom učinit će Hrvatsku boljom, razvijenijom i neće dopustiti da Senj ostane izoliran.

MARKO NEKIĆ: Senjani pokazali hrabrost!

Prije 25 godina inicijativni odbor HDZ-a je činilo 19 Senjana: dr. Ante Žarkov, Vlasta Žarkov, prof. Milan Galić, Ivan Šojat, Marijana Šojat, Darko Gržin, Petar Šušnjara, Dubravka Šojat, Jure Šojat, Ante Ljubas, Stanka Vukelić, Ivan Katalinić-Ico, Joso Dundović, Niko Tomaić, Marko Nekić-Baja, dr. Branko Tomljanović-Krombi, Josip Vukelić-Piki, Drago Papić i Luka Katalinić. Odbor se sastajao svakog dana, a stranka je osnovana 4. ožujka 1990. u ovoj istoj dvorani. Priprema za osnivanje stranke se odvijala uz stalnu prijetnju policije. U ta doba trebalo je puno hrabrosti za sve to. 

UGLEDNI GOSTI

Uz predsjednika Karamarka skupu su nazočili brojni prijatelji Senjskog HDZ-a: gradonačelnik Novog Vinodolskog i predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković, saborski zastupnik Milan Jurković, saborski zastupnik Josip Borić, gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, ličko-senjski župan Milan Kolić, dožupanica i dožupan ličko-senjski Ivana Tomaš i Sanjin Rukavina, predsjednik ličko-senjskog Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Ivica Čačić Kockar i drugi.