U dupkom punoj dvorani DVD-a Šestine u Zagrebu proslavljena je 25. obljetnica osnutka HDZ-a u gradskoj četvrti Podsljeme. Motivirajući i nadahnut govor - često prekidan gromoglasnim pljeskom mnogobrojnih članova i simpatizera - održao je predsjednik Tomislav Karamarko.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-neka-se-svatko-pogleda-u-ogled...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-ova-vlada-rjesavala-je-problem...

Obilježavanje četvrt stoljeća naše stranke u zagrebačkoj četvrti Podsljeme svojim su dolaskom uveličali potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak, međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Milan Kovač, saborski zastupnici Gordan Jandroković, Zvonko Milas… 

Okupljenim članovima, simpatizerima i prijateljima obratili su se domaćini - predsjednik zagrebačkog (gradskog) HDZ-a Andrija Mikulić i predsjednik Područnog odbora Podsljeme Tomislav Kelić.

Njihove govore možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

MIKULIĆ: HDZ je spreman preuzeti odgovornost za Zagreb!

Zajedništvo je preduvjet uspjeha. Dogodile su se brojne promjene u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Zagrebu - od 215 mjesnih odbora, preuzeli smo odgovornost za više od 130. S današnjim danom imamo šest predsjednika i dva zamjenika predsjednika Vijeća gradskih četvrti. Uskoro će HDZ dobiti i predsjednika Vijeća gradske četvrti Sesvete. Moramo se maksimalno angažirati kako bismo ovu anacionalnu, kvazisocijalnu i jugonostalgičarsku stranku SDP poslali u ropotarnicu povijesti. Zagrebački HDZ spreman je preuzeti odgovornost za upravljanje našim gradom i poboljšati kvalitetu života naših sugrađana - kad god izbori bili. 

Bliži se kraj nesposobnoj SDP-ovoj vladi!

Nakon povijesne pobjede naše kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, moramo se usredotočiti na parlamentarne izbore. To će biti izbori koji će omogućiti da se u Hrvatskoj dogode radikalne promjene, posebice u gospodarstvu. Dok drug Milanović novcem poreznih obveznika plaća raznorazne PR stručnjake koji svakakvim čarobnjačkim metodama pokušavaju tri godine nerada prikazati kao nešto najbolje što se hrvatskom narodu dogodilo, mi - s druge strane - predvođeni predsjednikom Karamarkom, pripremamo se s timom stručnjaka i najboljim gospodarskim programom izvući Hrvatsku iz beznađa i pokazati našem narodu put u bolju budućnost. Bliži se trenutak kada će najnesposobnija vlada postati prošlost. 

Pozivam, stoga, sve članove i simpatizere da na idućim izborima date svoje povjerenje Domoljubnoj koaliciji predvođenoj HDZ-om koja nudi bolju perspektivu našim građanima. 

KELIĆ: Rad na terenu - ključ uspjeha!

HDZ je povijesna i stožerna stranka hrvatskog naroda. Zauvijek će ostati upamćena kao politička opcija koja je pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana izgradila temelje hrvatske samostalnosti. Rad na terenu rezultirao je dvostrukom pobjedom na izborima za Europski parlament, premoćnom pobjedom na lokalnim izborima i - ono što je najvažnije - prvom hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. 

Pobjednički rezultat

No, parlamentarni izbori ključni su za budućnost Hrvatske. Područni odbor HDZ-a Podsljeme sa svojih pet temeljnih ogranaka spreman je dati svoj doprinos pobjedničkom rezultatu koji će omogućiti - ni manje ni više - dvotrećinsku većinu zastupnika Domoljubne koalicije u Saboru. Dr. Franjo Tuđman je prigodom 7. obljetnice Prvog Općeg sabora HDZ-a rekao: čuvajmo i jačajmo HDZ u interesu hrvatske slobode i demokracije, radi sloge i budućnosti hrvatskog naroda - sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!