Predsjednik zagrebačkog HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Andrija Mikulić - s obzirom na veliki interes medija - odgovarao je jučer na pitanja novinara o mogućoj ostavci gradonačelnika Milana Bandića i prijevremenim lokalnim izborima u Gradu Zagrebu.

Izjavu za Novu TV prvog čovjeka zagrebačkog HDZ-a pogledajte u cijelosti, a ključne poruke donosimo objedinjeno:

Sebično provociranje izbora

Aktualni gradonačelnik na funkciji može ostati do eventualne pravomoćne sudske presude ili dok ne podnese ostavku. Ako je podnese, doći će do prijevremenih izbora u Zagrebu. Nameće se i moralno pitanje njegove kandidature. Podsjećam da su protiv njega podignute optužnice zbog sumnje da je počinio niz kaznenih djela korupcije i zloporabe službenog položaja. No, i u slučaju njegove kandidature - i moguće pobjede na izborima - Bandić neće moći obavljati gradonačelničku dužnost. Provociranje prijevremenih izbora, stoga, ima predznak sebičnog i taštog čina aktualnog gradonačelnika. Na njemu je da odluči koji će potez povući, ali prijevremeni izbori bi bili još jedan od dodatnih troškova za Zagrepčane.

Pobjednička stranka

HDZ nije opterećen datumom izbora u Zagrebu. Aktivno se pripremamo za preuzimanje odgovornosti za vođenje grada - još od prvog dana nakon lokalnih izbora 2013. godine. Iz zadnja četiri izborna ciklusa vidljivo je da HDZ ima najkvalitetnije i pobjedničke kandidate. Snaga zagrebačke organizacije HDZ-a je (i) u velikoj potpori članstva. Imamo, naime, gotovo 18 tisuća članova. Kada god izbori budu, HDZ ima najkvalitetnijeg kandidata koji zna, može i hoće učiniti najbolje za građanke i građane Zagreba.