Središnje sindikalno obilježavanje Međunarodnog praznika rada ove se godine održalo u Sisku pod sloganom „Za spas industrije i radnih mjesta”. A što je za širu javnost potpuna nepoznanica, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić bio je jedini političar koji se pridružio prosvjednicima kako bi im izrazio potporu u zahtjevima za spas Rafinerije nafte Sisak i kutinske Petrokemije - jedine dvije preostale veće industrijske tvrtke u županiji. 

Svi nacionalni mediji snimili su Žinića koji je u prosvjednoj povorci hodao kao obični građanin, sa suprugom Nenom, no nijedan - znakovito - to nije objavio. I županovu izjavu, koju donosimo u ovom članku, objavili su tek lokalni mediji.

Premijerovo ignoriranje umjesto suradnje 

U svojoj izjavi, Žinić je izrazio žaljenje što na prosvjed nije došla ni SDP-ova gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, ni itko iz SDP-ove vlade:

- Njihov nedolazak pokazuje nebrigu za tešku gospodarsko-socijalnu situaciju u našoj županiji i Gradu Sisku. Štoviše, premijera sam u više navrata pozivao da održimo tematsku sjednicu Županijske skupštine na kojoj bismo raspravljali i tražili rješenja upravo za Rafineriju Sisak i Petrokemiju. Nažalost, nije se nijednom odazvao, čak se nije udostojao niti odgovoriti, što dovoljno svjedoči koliko mu je stalo do sudbine radnika. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/zinicevo-pismo-milanovicu-nastavljate-p...

http://hdz.hr/vijest/lokalne/zinicevo-pismo-premijeru-tri-godine-ignorir...

Spasimo županiju i radna mjesta!

Nadalje je Žinić istaknuo da i Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija zaslužuju da se sačuvaju ta radna mjesta:

- Žao mi je što Sisačko-moslavačku županiju javnost isključivo spominje po aferama. Unazad 10 godina, nažalost, kriminalna hobotnica Marine Lovrić Merzel učinila je svoje - imamo 20 tisuća nezaposlenih, a trećina stanovništva na rubu je siromaštva. Stoga moramo zajedno dići glas, a radnicima spasiti egzistenciju!

SDP-ova kriminalna hobotnica

Milanović svojim ignorantskim pristupom - zaključimo - samo nastavlja s politikom pustošenja ove županije koju je deset godina uništavala bivša SDP-ova županica skupa sa svojim masno plaćenim (kupljenim) „savjetnicima“.