Predsjednik zagrebačkog (gradskog) HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Andrija Mikulić u izjavi se za mnogobrojne medije osvrnuo na recentna događanja u Skupštini Grada Zagreba, nakon što je gradonačelnik Milan Bandić (ponovno) pritvoren u Remetincu.

Snaga domoljubne koalicije

Mediji, naime, izvještavaju o raskidu sporazuma o koalicijskoj suradnji između zastupnika Nezavisne liste Milana Bandića i HSLS-a, HSS-a i HSU-a.

- Možemo primijetiti - kako se bliže parlamentarni izbori - da sve stranke žele neku vrstu suradnje s najjačom strankom - Hrvatskom demokratskom zajednicom. Već duže vrijeme govorimo da je gotovo sigurno da će se svi sporazumi o suradnji (i koaliciji) HDZ- a i partnera s nacionalne razine preslikati na lokalnu. Za početak, neka dojučerašnja većina u Gradskoj skupštini raščisti i definira svoje odnose!

Najjača smo stranka

Mikulić je pojasnio da tek onda kada dojučerašnja koalicijska većina raščisti međusobne odnose - doći će vrijeme da HDZ s potencijalnim koalicijskim partnerima u Gradu Zagrebu započne razgovore o suradnji.

- Mislim da ovog trena ne treba ići u prijevremene izbore jer imamo dvije legalno izabrane zamjenice gradonačelnika - Sandru Švaljek i Vesnu Kusin. Trenutačno smo najjača stranka u Zagrebu i idemo smjerom koji smo izabrali prije dvije i pol godine - građani to prepoznaju i honoriraju.

Čimbenik stabilnosti

Na pitanje novinara o „mogućoj ugroženosti rada Gradske skupštine“, Mikulić je odgovorio da naša stranka radi u korist građana te će nastaviti davati potporu svim konstruktivnim prijedlozima.  

- Za sljedeći četvrtak zakazana je 24. sjednica Gradske skupštine i predložene su točke dnevnog reda. Klub HDZ-a i koalicijskih partnera glasovat će kao i do sada - sve kvalitetne i konstruktivne prijedloge koji su interesu Zagrepčanki i Zagrepčana ćemo poduprijeti.

KARAMARKO: SVI GLEDAJU ŠTO ĆE HDZ NAPRAVITI!

Predsjednik Tomislav Karamarko u izjavi za medije osvrnuo se jučer uoči predizbornog skupa u Gradu Korčuli na snagu HDZ-a u Gradu Zagrebu:

- HDZ je „poželjna udavača“ - svi gledaju što ćemo napraviti. Ne želimo nered u Gradu Zagrebu jer znamo koliko su svaki ponovljeni izbori trošak koji pada na leđa građana. Bit ćemo konstruktivni i stabilizirati situaciju koliko god možemo. S kim ćemo i kako izaći na izbore - to ćemo još vidjeti.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-milanovic-ni-sam-ne-zna-kako-b...