Kandidat HDZ-ove koalicije na prijevremenim izborima (2. krug) za gradonačelnika Vukovara Ivan Penava gostovao je na Vinkovačkoj TV. Penava je, među ostalim, govorio o svome gospodarskom programu, premoćnoj pobjedi u 1. krugu, aferama bivšega SDP-ova gradonačelnika, potpori nacionalnog vodstva HDZ-a i europučana… Prenosimo neke od njegovih poruka. 

O KOALICIJI S GRAĐANIMA

Premoćna pobjeda u 1. krugu potvrda je da su moji sugrađani prepoznali HDZ-ov program zapošljavanja i gospodarskog oporavka Vukovara. Nagomilane probleme počet ćemo rješavati već u ponedjeljak! 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-pobjeda-u-vukovaru-dvostruko-vise...

O GRADU SLUČAJU

SDP je doživio debakl. Građani su jasno poručili da ne žele biti taoci jedne duboko kompromitirane persone - taoci njegovih skandala i afera, sudskih procesa za potkradanje djece iz socijalno ugroženih obitelji, pokušaja podmićivanja, korupcije i nepotizma, sukoba interesa... Vukovar ne pristaje biti grad slučaj kojeg investitori zaobilaze u širokom luku i koji se spominje jedino u crnoj kronici. On će biti grad novih radnih mjesta i zadovoljnih sugrađana. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-penava-vukovar-je-jasno-porucio-d...

O NJEMAČKIM INVESTICIJAMA

U Vukovaru je objavljena kandidatura buduće predsjednice RH - gospođe Kolinde Grabar Kitarović. Naše razvojno-investicijske projekte za Grad Vukovar i stimulativne mjere za poduzetnike i obrtnike detaljizirali smo uz pomoć HDZ-ova nacionalnoga gospodarskog tima u Zagrebu. Također vrlo intenzivno surađujemo s europskim pučanima, pogotovo onima iz Njemačke, s kojima ozbiljno razgovaramo o investiranju u naš Vukovar.

O SOCIJALNIM MJERAMA

Zabrinuti smo zbog teškoga socijalnog položaja mnogih naših građana. Stoga smo donijeli čitavi paket socijalnih mjera: osnutak volonterskog centra za pomoć starijim osobama, podjela besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola, povećanje naknada za svako novorođeno dijete... 

Penavin intervju u cijelosti možete pogledati u nastavku: