Velika pobjeda HDZ-ove koalicije na prijevremenim lokalnim izborima u Novom Marofu. Za Gradsko vijeće Grada Novog Marofa koalicijska lista HDZ-HSS-BUZ dobila je potporu 46,43 posto građana, a pobjednik prvog kruga, kandidat koalicije Siniša Jenkač (HDZ) u drugi krug izbora za gradonačelnika tog grada ulazi s prednošću od gotovo 20 posto. Naime, u prvom krugu Jenkač je dobio 47,01 posto glasova, za razliku od protukandidata, dosadašnjeg gradonačelnika Darka Hrenića (Reformisti) koji je dobio 27,63 posto.

Apsolutna većina u Gradskom vijeću

Koalicija HDZ-HSS-BUZ u Gradskom vijeću tako će imati apsolutnu većinu s devet vijećničkih mandata, od ukupno 17 vijećnika koliko ih se bira u Gradsko vijeće Novog Marofa. Tri mandata osvojili su Reformisti (19,61), po dva koalicija HNS-HSU (10,54) te SDP (10,64) dok su Hrvatski laburisti (8,53) osvojili jedan mandat.

ZA pobjedu u drugom krugu

- Rezultati izbora jasno pokazuju da građani Novog Marofa žele zaokret i promjene u vodstvu grada – istaknuo je Siniša Jenkač, kojemu je za konačnu pobjedu u prvom krug nedostajalo tek stotinjak glasova. Jenkač je zadovoljan brojem glasova i mišljenja je da razlika od 20 posto u odnosu na drugog kandidata predstavlja preveliki kapital za drugi krug, praktički nedostižan za konkurenciju. Pozvao je sve birače da mu daju potporu  u drugom krugu jer kaže, jedino on predstavlja sigurnost  da će se u Novom Marofu dogoditi zaokret od dosadašnje loše politike.