U Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu (Varaždinska županija) - uoči skorašnjih prijevremenih lokalnih izbora - održan je središnji predizborni skup naše stranke. Kao što se sjećate, motivirajući govor - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao je predsjednik Tomislav Karamarko.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-novog-marofa-sdp-ova-vlada-...

Konkretni projekti - osnaživanje poduzetništva

Snažne poruke jedinstva, zajedništva i domoljublja odaslane su iz dupkom pune dvorane. Kandidat za novomarofskog gradonačelnika Siniša Jenkač u svom se govoru ponajviše posvetio egzistencijalnim problemima građana odnosno otvaranju novih radnih mjesta. Decidirano je istaknuo da je prioritet njegova programa pokretanje poslovnih zona u Možđencu i Oštricama te pronalazak investitora koji će novomarofskom kraju donijeti smanjenje nezaposlenosti. Ukidanje, dakle, birokratskih barijera za investitore te olakšavanje i ubrzavanje poduzetničkih aktivnosti. A na skupu su predstavljeni i kandidati za zamjenike: predsjednik (gradskog) HSS-a Ivica Šantek i član Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a Novog Marofa Ivan Tuk. Potporu kandidatima su dali predsjednik varaždinskog (županijskog) HDZ-a Anđelko Stričak i član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a Josip Križanić.

Neradnička SDP-ova vlast

Govor gradonačelničkog kandidata Siniše Jenkača možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Aktualna gradska vlast nije radila dobro i kvalitetno! HDZ je - zajedno s kolicijskim partnerima - pravovremeno upozoravao na sve njihove propuste. Točnije - na nečinjenje i tromost. Novom Marofu potreban je - zaokret! Stoga ću govoriti o svemu onome što namjeravamo realizirati kad pobijedimo - prvenstveno o poslovnim zonama. Jer, samo pogledajte što je donijela susjednoj općini Jalžabet njihova uspješna poslovna zona! A, kao što znate, u Jalžabetu je na vlasti HDZ. 

Građani na prvom mjestu

Rješavanje pitanja vlasništva zemljišta katastarskih općina jedan je od važnijih dijelova mog programa - jer brojni sugrađani traže da se pitanja vlasništva zemljišta što hitnije urede. U planu je niz komunalnih i infrastrukturnih projekata: projektiranje i nastavak izgradnje kanalizacije, sanacija smetlišta u Čretu, priprema za realizaciju projekta gradnje groblja u Novom Marofu, legalizacija društvenih domova i prostorija (što je preduvjet njihova uređenja), postavljanje sunčanih kolektora...

ZA budućnost naše djece

Pred građane, dakle, izlazim s konkretnim rješenjem za srednju školu u Novom Marofu. Postojeća zgrada bivšeg općinskog suda, naime, preuredit će se i prenamijeniti za izvođenje nastave, dok će se novi prostori za gruntovnicu urediti na prikladnom mjestu. U planu je, nadalje, sufinanciranje produženog boravka za niže razrede, te stvaranje uvjeta za nastavu u jednoj smjeni. Novi Marof uključit će se u projekt energetske učinkovitosti - pružit će se građanima mogućnost da dobiju dio bespovratnih sredstava za uređivanje fasada na kućama.

Služiti djelima - biti s ljudima 

Gradonačelnik treba biti na terenu - među svojim građanima! A ne da građani traže gradonačelnika da bi mu izložili svoje probleme. Stoga ću - zajedno sa svojim zamjenicima - posjetiti svaki od 30 mjesnih odbora. Uvest ću, naime, radnu subotu! Neki se problemi mogu riješiti s nekoliko tisuća kuna - nevjerojatno je da se u Novom Marofu osam mjeseci čeka na rješavanje problema rasvjete.