Domoljublje. Ponos. Odlučnost. U Vrgorcu je - uoči prijevremenih lokalnih izbora - potpisan (koalicijski) sporazum kojim je Domoljubna koalicija potvrdila zajednički izlazak na izbore. Zajedništvom za ponosni Vrgorac! Koalicijski sporazum su potpisali predsjednik vrgoračkog (gradskog) HDZ-a Ante Markotić i čelnici gradskih organizacija stranaka - HSP-a „Dr. Ante Starčević“ Denis Mihaljević, HSS-a Davor Radić i HSLS-a Katarina Barbir. Ujedinjeni u samo jednoj nakani - da u Tinov grad donesu kvalitetniji život za svakog građanina. Otuda snažna potpora našem gradonačelničkom kandidatu, mladom Rudolfu Grljušiću. Na vlastitom je pak primjeru Grljušić pokazao koliko mu je stalo do svog grada - napustio je odlično plaćeni posao u Australiji i odlučio svoje znanje iskoristiti na dobrobit svog ponosnog Vrgorca. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/ostavio-sigurnu-placu-u-australiji-kako...

Do pobjede!

Potporu domoljubnoj koaliciji i budućem gradonačelniku Rudolfu Grljušiću dali su svojim prisustvom predsjednici županijskih organizacija stranaka potpisnica: splitsko-dalmatinskog HDZ-a (saborski zastupnik) Ante Sanader, HSP-a AS Mario Madunić, HSS-a Momir Karin te  koordinator HSLS-a za 10. izbornu jedinicu Matko Radonić.

Prvi čovjek naše županijske organizacije Ante Sanader naglasio je da je iznimno važno da (i) u Vrgorcu postoji Domoljubna koalicija - istovjetna onoj na županijskoj i državnoj razini. Jamac je ne samo izborne pobjede, već i realizacije projekata za gospodarski napredak vrgoračkog kraja.

- Domoljubna koalicija je put ne samo u izbornu pobjedu, nego i u uspješnu realizaciju razvojno-investicijskih projekata koji će donijeti prosperitet. Imamo odličnog kandidata za gradonačelnika - naš Rudolf je mlad, obrazovan, odgovoran i sposoban! S ovakvim budućim gradonačelnikom, Vrgorac će prosperirati na svim poljima. Samo ovakvi ljudi mogu odgovoriti na izazove koje pred nas stavlja novo vrijeme. 

Sinergija na svim razinama

A upravo na poziv obnovljenog Gradskog odbora HDZ-a Vrgorca - predvođenog novim predsjednikom Antom Markotićem - mladi se Grljušić odlučio upustiti u gradonačelničku utrku. Markotić je - ne bez ponosa - poručio:

- Od danas u Vrgorcu postoji Domoljubna koalicija - spremna boriti se za stanovnike Vrgoračke krajine i rješavati njihove goruće probleme. Naravno, uz jaku potporu županije, buduće vlade i eurozastupnika naše koalicije - s kojima ćemo pripremiti i realizirati kvalitetne projekte!

Misija - razvojni projekti

Budući gradonačelnik Grljušić je zahvalio na ukazanom mu povjerenju i pobjedničkoj potpori. A potporu - nastavio je - osjeća na svakom koraku u svom gradu.

- Ispred mene je velika dužnost opravdati povjerenje koje mi je ukazano i zadatak da u suradnji sa županijskim - i budućim državnim vlastima - osiguram realizaciju ključnih razvojnih projekata nužnih za razvoj i prosperitet ovog kraja. Zato vas sve skupa pozivam na zajedništvo za ponosni Vrgorac!

Grljušić je - kao što znate - već predstavio niz odličnih projekata. Jedan od njih je okupljanje najkvalitetnijih savjetnika iz područja gospodarstva, ali i imenovanje jednog od heroja Domovinskog rata Davora Jovića svojim savjetnikom za branitelje. A oni će ga savjetovat volonterski - jer svima je na srcu boljitak Vrgorca.

NOVCI IZ EU FONDOVA

Ususret izborima, sa svih strana stiže snažna potpora gradonačelničkom kandidatu Grljušiću. Osim generala Damira Krstičevića, video potporu uputila je naša eurozastupnica i stručnjakinja za  EU fondove Ivana Maletić. A ona će svojim znanjem i iskustvom pomoći u razradi njegova programa gospodarskog oporavka i zapošljavanja. Te povlačenju sredstava iz EU fondova za nasušno potrebne projekte na dobrobit zajednice.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-general-krsticevic-zajednistvom-z...

- Raduje me što budućem gradonačelniku Rudolfu Grljušiću mogu pomoći u razradi njegova programa gospodarskog oporavka i zapošljavanja stanovnika Vrgorca. Posebno bih istaknula odličnu suradnju s njegovim timom na pripremi projekta odvodnje viška vode iz vrgorskih polja. Taj projekt od životne je važnosti za brojne obitelji, no stopiran je kao i mnogi drugi dolaskom Kukuriku koalicije. Zajedno ćemo povući europska sredstva i dovršiti ovaj projekt koji su iščekivale generacije Vrgorčana!