Ovo je sumrak demokracije. Iskoristit ću ovlasti i zaustaviti isplatu ovih naknada jer u proračunu naše županije nisu predviđena ta sredstva - komentirao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ) odluku vijećnika Županijske skupštine iz redova SDP-a, HNS-a, HSP-a i laburista (njih 23-oje imaju većinu) koji su sami sebi povećali naknade. 

Pipci koalicije SDP-HSP-HNS-HL

Umjesto dosadašnjih 500 kuna po sjednici, primat će 600 kuna mjesečno. Budući da se tijekom godine obično održavaju četiri sjednice Županijske skupštine, tako su si vijećnici povećali primanja s 2.000 na 7.200 kuna što će na godišnjoj razini ovu županiju - koju je ionako gospodarski opustošila i opljačkala „neprincipijelna koalicija“ SDP-HNS-HSP predvođena bivšom županicom - koštati novih pola milijuna kuna bruto. 

Kriminalna hobotnica i dalje čvrsto stišče pipke oko Sisačko-moslavačke županije.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/zinicevo-pismo-milanovicu-nastavljate-p...

- Radi se o ljudima koji su u vrijeme bivše županice Marine Lovrić Merzel primali naknadu kao njezini savjetnici. Naviknuli su se na novac i sada im ga očito nedostaje - izjavio je za HRT novinar Večernjeg lista Danijel Prerad.

Duboko nemoralan čin 

Odluku o rasipanju novca građana najsiromašnije hrvatske županije Ivo Žinić s pravom je na svojoj Facebook stranici nazvao duboko nemoralnim činom:

- U županiji koja ima 20.000 nezaposlenih, koja je lani završila 13 milijuna u minusu uslijed nebrige upravo tih istih vijećnika i bivše županice, povećanje naknada zbilja je duboko nemoralan čin. U brutu bismo za te naknade trebali izdvojiti pola milijuna kuna na godinu, za što u županijskom proračunu novca - nema. Županijska je većina glasovala kako već jest, na to u skupštini nismo mogli utjecati. Ali, ni ja ni moji zamjenici nikada nećemo potpisati isplatu tih sramotnih naknada!