Varaždinska županija. Vijećnici HDZ-a u proteklih godinu dana najjaktivniji su članovi skupštine! - ne bez ponosa istaknuo je na konferenciji za novinstvo čelnik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak. Argumentirano je brojkama potkrijepio izvijest o iznimno vrijednom radu naših vijećnika i zalaganju za dobrobit cijelog varaždinskog kraja: od zadnjih lokalnih izbora, naših 10 vijećnika na devet održanih sjednica postavili su najviše pitanja - 68 od ukupno 162, te sudjelovali u 36 rasprava, od njih ukupno 136. I dalje: od ukupno pet inicijativa, iz redova naših vijećnika došle su njih četiri! A riječ je o redom za lokalnu zajednicu važnim  inicijativama. Stoga ih je Stričak poimenice naveo, ali i pojasnio da je prepreka njihovoj realizaciji vladajuća Kukuriku koalicija. 

SDP-ova lakoća opstruiranja

- Radi se o inicijativama za osnivanje županijskog Arheološkog muzeja, ukidanju naknade za korištenje cestovnog zemljišta, raspisivanju referenduma da se škole grade iz sredstava EU fondova, umjesto po načelu javno-privatnog partnerstva te besplatnim udžbenicima za sve osnovnoškolce i srednjoškolce. Nažalost, Kukuriku većina u skupštini većinu inicijativa je ili odbila ili opstruirala raspravu o njima!

I u ovoj županiji - kao, uostalom, i cijeloj državi! - vidljiv je još jedan simptom nerada/nereda Kukuriku koalicije, dakle vječito kašnjenje. A najbolje se to vidjelo na pitanju financiranja kupnje školskih udžbenika. Stričak je pojasnio:

- Umjesto da neke općine sada daju po 100, a druge po 200 kuna, dok Varaždin, primjerice, financira sve udžbenike, predložili smo da županija financira kupnju sa 70 posto, te općine i gradovi sa 30 posto. Prijedlog je prošao, u postupku je, ali o njemu će se raspravljati - tek najesen! A tada će biti prekasno, jer knjige treba kupiti sada.

U vrhu po konkurentnosti

A koliko u Banskim dvorima „skrbe“ za varaždinsko gospodarstvo, govore i „aktivnosti“ ministra Vrdoljaka. I dok se „najbolja vlada do sada“ bavi efemernim pitanjima, općine na čijem čelu je HDZ itekako osnažuju županijsko gospodarstvo. One su, naime, razlog zašto se ova županija na listi konkurentnosti za 2013. pozicionirala na visoko drugo mjesto. Stričak:

- Ministar gospodarstva je konkurentnosti naše županije pridonio tek na sekundu - kada se fotografirao sa županom! Županija je među najkonkurentnijima upravo zbog općina Jalžabet i Kneginec Gornji te njihovih poslovnih zona. 

Izvrsni rezultati na svibanjskim euroizborima - pobjeda u čak 22 od 28 jedinica lokalne samouprave! - najbolji su pokazatelj da su građani prepoznali vrijedan rad županijskog HDZ-a sa Stričakom na čelu. 

http://www.hdz.hr/vijest/eu/presli-smo-30-posto-kukuriku-u-panici