(VIDEO) Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković posjetio je danas Primorsko-goransku županiju. Zajedno s njim bili su potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta (i članica Središnjeg odbora HDZ-a) Martina Dalić i ministar mora, prometa i infrastrukture (i potpredsjednik HDZ-a) Oleg Butković.

Položen kamen temeljac

Boravak u županiji predsjednik Plenković započeo je u Industrijskoj zoni Bakar - gdje se upoznao s projektima Grada Bakra i Industrijske zone te obišao tvrtke Euromodul i Orada Adriatic. Posjet industrijskoj zoni završio je polaganjem kamena temeljca za izgradnju proizvodnog pogona tvrtke „Mont Komerce“.

Čestitke na uspjehu

Plenković je čestitao gradonačelniku Bakra Tomislavu Klariću i direktoru Uprave Industrijske zone Bakar Irvinu Badurini na sjajnom uspjehu i kontinuiranom proširenju i sadržaju ove industrijske zone - što pridonosi dodatnom razvoju grada Bakra.

Podsjetio je da u Industrijskoj zoni Bakar djeluje više od 190 poslovnih subjekata.

- Postignut je dobar balans između komercijalno-trgovinskih sadržaja, logističko-skladišnih sadržaja i proizvodnih sadržaja.

Još više radnih mjesta

Dodao je da u Industrijskoj zoni sada radi više od četiri tisuće ljudi, a novim investicijama - od 800 milijuna kuna - planira se otvoriti još tisuću novih radnih mjesta.

Naglasio je da je na najbolji način iskorišten izvanredan geoprometni položaj grada Bakra, poručivši i kako Industrijska zona doprinosi činjenici da je Primorsko-goranska županija jedna od najrazvijenijih hrvatskih županija.

- Vlada će sa svoje strane, osobito kada je riječ o državnom zemljištu, u dogovoru s Gradom, tražiti najbolja i najsvrhovitija rješenja kako bi se zona mogla dalje širiti i generirati nova radna mjesta.