Uoči sjednice Vlade RH u Karlovcu, na kojoj će se danas potpisati ugovori, odluke ili sporazumi za čak 37 razvojno-socijalnih projekata važnih za Grad Karlovac i Karlovačku županiju, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je na obilježavanju 110. godišnjice HE Ozalj i pustio u probni rad agregat B u sklopu revitalizacije te hidroelektrane:

- U našoj ukupnoj potrošnji energije obnovljivi izvori drže udio od 28 posto, po čemu smo na 8. mjestu među europskim državama. Premašili smo cilj od 20 posto, koji smo si postavili za 2020. godinu, ali već i cilj za 2030. - od 27 posto!

https://vlada.gov.hr/vijesti/ulaganjem-u-he-ozalj-jaca-se-proizvodni-potencijal-i-nastavlja-rastuci-trend-dobivanja-energije-iz-obnovljivih-izvora/24903

Novouređene dnevne bolnice & kirurgije

Potom je predsjednik Plenković obišao novouređene dnevne bolnice i dnevne kirurgije Opće bolnice Karlovac:

- Za uređenje i modernizaciju karlovačke bolnice povukli smo 35,7 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava. Zamislimo Hrvatsku bez toga EU novca s kojim, primjerice, gradimo i Pelješki most!

Modernizacija 27 bolnica!

Ali, obnova Opće bolnice Karlovac samo je jedan od projekata od 27 bolnica diljem Lijepe Naše za koje će se izdvojiti i iz EU fondova povući ukupno 1,35 milijardi kuna - istaknuo je:

- Naš je cilj modernizacija i veća dostupnost hrvatskog zdravstva, uz smanjenje troškova i dugova sustava.

https://vlada.gov.hr/vijesti/modernizacija-karlovacke-bolnice-uz-europska-sredstva-primjer-je-napora-vlade-da-osuvremeni-hrvatsko-zdravstvo/24905

S gradonačelnikom & županom

Uoči sjednice Vlade RH u Karlovcu, predsjednik Plenković sastao se s karlovačkim gradonačelnikom Damirom Mandićem i županom Karlovačke županije Damirom Jelićem, koji su izrazili zadovoljstvo mnogobrojnim projektima koji će se na njihovom području realizirati u iskrenom partnerstvu s nacionalnom razinom vlasti.

2,582 milijardi kuna za projekte!

Ukupna vrijednost projekata koji će se danas potpisati - vrijedi navesti - iznosi 2,582 milijardi kuna! Među ostalim, „Projekt zaštite od poplava Grada Karlovca“ bit će proglašen strateškim investicijskim projektom.

- To je snažna poruka podrške naše Vlade razvoju Karlovačke županije i Grada Karlovca. Naš dolazak nipošto nije simboličnog karaktera! - zaključio je Plenković.