Vukovarski (gradski) HDZ i Hrvatska konzervativna stranka (HKS) potpisali su u subotu u vukovarskom hotelu „Lav“ koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore - za gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Zamah je to još jednoj pobijedi za gradonačelnika aktualnom gradonačelniku Ivanu Penavi. Kandidatkinja za zamjenika gradonačelnika je naša Ivana Mujkić, dok je pak kandidat za zamjenika Marijan Pavliček iz HKS-a.

Izvrsni rezultati zalog pobjede

Nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma, prvi čovjek vukovarskog (gradskog) HDZ-a Damir Barna kazao je da su HDZ i HKS obnašale zajednički vlast u gradu i u prethodnom mandatu.  Iz takve je dobre suradnje dviju stranaka nastao i novi koalicijski sporazum o suradnji.

- Sigurni smo u pobjedu na predstojećim izborima, pravo na taj optimizam daju nam ankete koje smo proveli, a koje govore da pobjeđujemo i na listi za Gradsko vijeće, ali i da naš kandidat za gradonačelnika pobjeđuje u prvom krugu. Tu su i rezultati iz prethodnog mandata jer zaista smo u tri godine, odnosno u nepunom mandatu, postigli izvrsne rezultate.

Nastavljamo s kvalitetnim projektima

Kako je naglasio povjerenik HKS-a za Grad Vukovar Filip Sušac, koalicija HDZ-a i HKS-a pokazala je u proteklom mandatu kako je najbolja politička opcija za grad Vukovar.

- Realizirali smo gotovo sve što smo zacrtali i želimo nastaviti s novim projektima!

„GRADONAČELNIK ZA NAŠ GRAD“

Gradonačelnik Penava je ujedno predstavio i svoju kandidaturu za vukovarskog gradonačelnika, pod pobjedničkim sloganom - „Gradonačelnik za naš grad“. Poručio je kako ne dvoji o glatkoj pobjedi već u prvom krugu. Kako je istaknuo, građani će prepoznati sve ono što je vukovarska gradska vlast ostvarila u prethodnom mandatu.

- Koliko god se neki trudili osporiti naše rezultate na gospodarskom planu, pozivam ih da se provozaju noću kroz Vukovarsku gospodarsku zonu - gdje umjesto fazana i lisica sada gore svjetla u proizvodnim pogonima.

Obnoviti Hotel Dunav, izgraditi Ekonomsku školu...

Dodao je da Vukovarcima nudi poštenje i požrtvovnost. Od projekata koje kao gradonačelnik namjerava realizirati u sljedeće četiri godine najveći značaj - naglasio je - ima prijedlog novog zakona o poticanju ulaganja u Vukovar - koji su inicirale vukovarske gradske vlasti. Spomenuo je i projekte - uređenja bivšeg hotela Dunav i Radničkog doma te izgradnju Ekonomske škole i gradske obilaznice. 

ULAGANJA U OBRTNIŠTVO I POLJOPRIVREDU

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Mujkić istaknula je da se izborni gospodarski program temelji na realnosti i izvedivosti. Kandidat za zamjenika Pavliček pak je poručio da će se i u idućem mandatu nastaviti s poticajnim mjerama u obrtništvu i poljoprivredi te izdvajanju sredstava za pronatalitetnu politiku.