Splitsko-dalmatinski HDZ, zajedno s koalicijskim partnerima, na konferenciji za medije pozvao je birače da u nedjelju, u drugom krugu predsjedničkih izbora, svoj glas daju kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović. Istaknuli su da će Grabar-Kitarović zacijelo pobijediti, a da će u županiji - prema istraživanjima javnog mnijenja kojima raspolažu - dobiti i veliku većinu glasova koji su u prvom krugu pripali protukandidatima Kujundžiću i Sinčiću. 

Župan Zlatko Ževrnja istaknuo je da Hrvatska u nedjelju bira smjer kojim će nastaviti:

- Odlučuje se hoćemo li izaći iz siromaštva i beznađa ili ćemo se nastaviti vrtjeti u tom labirintu kao što to rade Ivo Josipović i njegova, SDP-ova vlada - najnesposobnija u povijesti.

Obranimo Hrvatsku od SDP-a!

Petar Škorić, predsjednik splitskog (gradskog) HDZ-a, poručio je da je Hrvatskoj nužna energična predsjednica koja će se uhvatiti u koštac s gospodarsko-socijalnim problemima: 

- Jedan je ugledni ekonomist zaključio da je „Milanovićeva vlada napravila Hrvatskoj jednaku štetu kao i četnici i JNA“, a Josipović se tek nakon pet godina sjetio nešto kazati. Pozivam sve građane, a ponaosob branitelje, da zajedno kao što smo 90-ih uzeli puške i branili Hrvatsku u nedjelju izađemo na izbore, obranimo Hrvatsku od nesposobne SDP-ove vlasti i pošaljemo je u ropotarnicu povijesti - gdje odavno pripada.

Josipovićeve podjele

Predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) prof. dr. Goran Dodig napomenuo je da Milanovićevu kandidatu Josipoviću najviše zamjera što je produbio međusobne podjele:

- Nedopustivo je to što je Hrvate dijelio na ustaške zmije i zvijezde petokrake, ne znam kome je to u interesu. A to u konačnici utječe i na gospodarstvo. 

Nasukani brod

Ante Jukić iz Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) alegorično je poručio da je Hrvatska kao brod koji je zaglibio na plitkom gazu neke napuštene europske luke.

Željko Sikirica (HSS) i Milan Lažeta (HČSP) također su pozvali birače da u nedjelju daju glas Kolindi Grabar-Kitarović. ZA bolju Hrvatsku!